Gemeente Zaanstad

16-09-2009
Zaanstad investeert nu in de ambtenaar van de toekomst Nieuwe arbeidsmarktcampagne voor de gemeente Zaanstad

In tijden waarin veel bedrijven voorzichtig zijn met het aannemen van nieuwe mensen, een vacaturestop hebben of zelfs personeel moeten laten gaan, zet de gemeente Zaanstad haar deuren wijd open voor nieuwe medewerkers.

Op 22 september organiseert de gemeente een informatiemiddag voor mensen die geïnteresseerd zijn in een baan bij Zaanstad. "We moeten juist nu onze nieuwe medewerkers binnenhalen." zegt Guus van den Berg, gemeentesecretaris van Zaanstad, "Nu is de aandacht voor het werken bij de overheid groot. Deze aandacht moeten we benutten en vasthouden. Ooit komt er een einde aan de recessie en dan hebben we weer nieuwe ambtenaren nodig, maar ook nu hebben we een twintigtal vacatures voor gedreven professionals".

Centraal in de bijeenkomst staat wat de ambtenaar in de toekomst nodig heeft en de invoering van de ambtenaar nieuwe stijl, de zogenaamde ambtenaar 2.0. Het principe achter ambtenaar 2.0 is die van een wisselwerking tussen de burger en de politiek. Er is een fundamentele verandering gaande in de samenleving: in hoe mensen elkaar vinden, kennis en ideeën uitwisselen en samenwerken. Hierdoor is ook wat er van ambtenaren gevraagd wordt veranderd. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën zoals de social media; linkedin en twitter, kunnen ambtenaren optimaal gebruik te maken van hun netwerk voor het uitwisselen van kennis, ideeën en inzichten. Zowel met elkaar als met vakgenoten en experts.

De gemeente Zaanstad investeert op verschillende manieren in Ambtenaar 2.0. Enerzijds door te investeren in het eigen personeel door middel van opleidingen zoals netwerkend werken, onderhandelen en projectmanagement. Anderzijds door de Ambtenaar 2.0 voor nieuwe functies te werven. Op 22 september lanceert de gemeente dan ook haar nieuwe arbeidsmarkt campagne.