Ministerie van Defensie

Schenking voor zelfredzaamheid Afghaanse vrouwen

25 september 2009, 15.44 uur

Het vrouwenhuis in Kabul heeft een schenking gekregen van 31.500 euro. De Goeden Doelen Commissie van de Air Task Force op Kandahar Airfield zamelde het geld in. De directrice van het Vrouwenhuis is bijzonder blij met de royale schenking. (Foto: Defensie)

Het geschonken bedrag is de helft van de opbrengst die een Twitterveiling opleverde. De echtgenote van een uitgezonden militair nam hiertoe het initiatief na een oproep van de Goede Doelen Commissie aan het thuisfront. De militairen in Kandahar zamelden met kleine en grotere acties nog meer geld in.

Inkomen

Het is belangrijk dat de vrouwen een zelfstandig bestaan opbouwen. Foto: Defensie

De Nederlandse Stichting Nahid investeert het geld in het vrouwenhuis. De bewoners, weduwen en kinderen, zouden zonder opvang onder zeer slechte omstandigheden leven. In het huis leren de Afghaanse vrouwen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Nahid wil dan ook een bakkerij en naaiatelier oprichten. Het stelt de vrouwen in staat een eigen inkomen te verkrijgen.

Stichtingen

Een delegatie van de Goede Doelen Commissie bracht samen met schout-bij-nacht Borsboom, Deputy Chief of Staff Stability, een bezoek aan het vrouwenhuis. (Foto: Defensie)

De Goede Doelen Commissie steunt, behalve Stichting Nahid, ook de stichtingen Schoolsupport4Afghanistan en Afghan Landmine Survivors' Organization (ALSO).