Ingezonden persbericht


Maximumaantal inschrijvingen Tweede Landelijke Zorgmarathon bereikt

Leidschendam - 17 september 2009. 125 teams uit zorginstellingen uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven voor deelname aan de Tweede Landelijke Zorgmarathon. Daarmee is het maximumaantal inschrijvingen bereikt. Het primaire doel van dit door SDB Groep georganiseerde evenement, om 'medewerkers in de zorg in beweging te brengen', is hiermee behaald.

De SDB Zorgmarathon wordt gehouden op vrijdag 25 september 2009 op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Teams van maximaal 10 medewerkers uit zorgorganisaties lopen dan gezamenlijk een volledige marathon (42 kilometer en 195 meter) in estafettevorm. In totaal lopen er bijna 1100 medewerkers van zorginstellingen mee.

De Zorgmarathon wordt georganiseerd voor medewerkers van zorgorganisaties met meer dan honderd medewerkers. Het niveau van de lopers is niet belangrijk; plezier in bewegen staat voorop. Dankzij deskundige begeleiding, loopclinics en speciale trainingsschema's is iedere deelnemer in staat de gekozen afstand op verantwoorde wijze af te leggen.

Doelen
De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en ondersteunen van het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Fonds Gehandicaptensport.


Organisatie en initiatief
De landelijke Zorgmarathon is een initiatief van SDB Groep, leverancier van financiële en HR-oplossingen, opleidingen en interim management & advies voor de zorgsector en Wings Multiservices. De SDB Zorgmarathon wordt gesteund door een aantal partners, te weten de Atletiekunie, Run2Day en Zilveren Kruis Achmea. Als sponsoren van het evenement treden op Elsevier Gezondheidszorg, VX Company, OSN en Negometrix. Tijdens het evenement zelf, op vrijdag 25 september, geven bekende oud-sporters als Gerard Nijboer en Arnold Vanderlyde workshops en zal het Nederlands rolstoelbasketbal-team een clinic verzorgen voor de deelnemers aan de Zorgmarathon. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten.

Voor meer informatie kijk op www.sdbzorgmarathon.nl


---

Profiel SDB Groep
SDB Groep is marktleider in e-HRM en salarisverwerking voor de sector Zorg & Welzijn en biedt al meer dan 30 jaar oplossingen voor deze sector. De oplossingen van SDB Groep combineren innovatieve webbased softwareapplicaties op het gebied van salarisverwerking en e-HRM met gespecialiseerd advies op het gebied van vastgoed en bouw, financiën, HRM-processen en juridische zaken. De focus ligt hierbij op het ondernemender worden van de zorgorganisatie en op een dynamische ondersteuning van de organisatie bij de ingrijpende veranderingen als gevolg van marktwerking en toenemende concurrentie. SDB Groep is de enige gespecialiseerde leverancier die al haar software volledig webbased aanbiedt. En met meer dan dertig jaar ervaring in de gezondheidszorg sluit haar dienstverlening uitstekend aan op de concrete en praktische behoeften van de moderne zorgorganisatie.