VerkeersInformatieDienst

knooppunt Batadorp na komend weekend ingrijpend veranderd

25 september 2009, 15:44
Van vrijdag 25 september 20.00 uur tot maandag 28 september 05.30 uur is de A58 richting Eindhoven dicht tussen de afrit Best en knooppunt Batadorp. Voor en tijdens de weekendafsluiting is tevens een aantal andere wegvakken geheel of gedeeltelijk afgesloten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Na de weekendafsluiting worden in knooppunt Batadorp diverse nieuwe verbindingen in gebruik genomen. De situatie ter plaatse is dan ingrijpend veranderd. Weggebruikers wordt geadviseerd alert te zijn en goed te letten op de borden naast en boven de weg zodat zij tijdig de juiste rijbaan kiezen.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf maandag 28 september Na de weekendafsluiting wordt een groot deel van het vernieuwde knooppunt Batadorp in gebruik genomen. Drie nieuwe verbindingen worden voor het verkeer opengesteld:


- Verbindingsboog van de A2 Maastricht naar de A58 Tilburg
- Verbindingsboog van de A2 Maastricht naar de A2 's-Hertogenbosch
- Verbindingsboog van de A58 Tilburg naar de A58 richting Helmond/Ekkersrijt
De overige nieuwe verbindingen in knooppunt Batadorp worden de komende maanden gefaseerd in gebruik genomen.

Vernieuwing Randweg Eindhoven
In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving.

Daarnaast worden de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op www.randwegeindhoven.nl.