Erotische websites schuw voor controle


Fantasie Shop krijgt als eerste een BrowseSafe certificaat

ETTEN-LEUR, 20090925 -- Erotische webwinkel Fantasieshop.nl mag zich de eerste erotische website met een BrowseSafe-certificaat noemen. Nederlandse websites met erotiek laten zich tot nu niet graag controleren.

De stichting BrowseSafe informeert internetgebruikers over de veiligheid van het internet. Zo kan iedereen op www.browsesafe.nl terecht voor nieuws over virussen en malware. Je kan er ook webadressen invoeren om te kijken of BrowseSafe gegevens heeft over de veiligheid van een website.

"Het keurmerk dat Fantasie Shop vanaf nu draagt houdt in dat wij duidelijk aangeven welke inhoud is voorbehouden aan volwassenen. Het betekent verder dat wij geen fraude plegen en/of virussen en malware verspreiden.", aldus Léon Dijksman, eigenaar van DPX Media, het bedrijf achter Fantasieshop.nl.

"Fantasie Shop doet er alles aan om shoppen via het internet veilig te maken. Daarom hebben wij de Stichting BrowseSafe zelf benaderd voor een keuring. Bij ons worden alle schermen met persoonlijke gegevens beveiligd met een veilige verbinding (HTTP/SSL). Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor het afleveren van je bestelling. Betalingen lopen via gerenommeerde partijen. Als je betaalt via iDEAL of met je creditcard, worden je gegevens alleen verstuurd via een beveiligde verbinding.

Fantasie Shop is een erotische webwinkel. Het is daarom evident dat bepaalde winkelcategorieën inhoud voor volwassenen bevatten. Deze categorieën zijn bij ons aangeduid met de melding (18+). Op verzoek van de stiching BrowseSafe hebben we dit nog wat duidelijker aangegeven op de voorpagina van onze website.

De Stichting BrowseSafe onderzoekt momenteel hoe er nog duidelijker gewaarschuwd kan worden voor inhoud die niet bestemd is voor minderjarigen. Denk dan aan herkenbare logo's zoals bij de Kijkwijzer voor dvd's. Fantasie Shop zal, als voorloper op dit gebied, de stichting van verder advies dienen."

http://www.fantasieshop.nl





Ingezonden persbericht