Gemeente Drechterland

25-9-2009
Frisse scholen project

Wethouder Te Grotenhuis neemt eindrapport in ontvangst

Op 14 september nam wethouder Te Grotenhuis het eindrapport Frisse Scholen van de GGD Hollands Noorden in ontvangst. Eerder dit jaar, op 14 april 2009, is dit project gestart.
Tijdens dit drie weken durende project stond het binnenmilieu op de scholen van Drechterland en de gezondheidsklachten die een slecht binnenmilieu met zich meebrengen centraal. Onder binnenmilieu wordt onder meer de ventilatie en luchtkwaliteit verstaan. Het project is een samenwerkingsverband tussen de GGD Hollands Noorden, het Astma Fonds, de Drechterlandse basisscholen en de gemeente Drechterland.

De gemeente vindt het belangrijk om te weten hoe het binnenmilieu bij de basisscholen wordt ervaren en verleende dan ook medewerking aan het project. Met dit project zijn de eventuele tekortkomingen in kaart gebracht en het eindrapport kan gebruikt worden als beleidsinstrument. Uiteraard wordt het rapport ook besproken met de schoolbesturen binnen de gemeente. Het binnenmilieu is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gemeente en de schoolbesturen.

Uit de resultaten van een recent landelijk steekproefonderzoek onder zestig basisscholen is gebleken dat de kwaliteit van het binnenmilieu in het merendeel van de scholen onder de maat is. Het ministerie van VROM heeft eerder besloten subsidie beschikbaar te stellen om de basisscholen door de Nederlandse GGDâen te laten bezoeken.