Dura Vermeer

Barendrecht - 25 september 2009

Ikea Barendrecht ziet groen/geel

Met de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein van 7000m2 is door Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West een start gemaakt met de uitbreidingswerkzaamheden van de Ikea in Barendrecht.

Naast de totale infrastructuur van het Ikea terrein wordt ook het bestaande gebouw aan de west- en oostkant met 5500m2 uitgebreid. Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West realiseert aan de voorkant van het gebouw een extra parkeerdek van ca. 9.950m2. De constructie van het parkeerdek wordt zo gemaakt dat indien nodig, later nog een parkeerdek erop gezet kan worden.

Het tijdelijke parkeerterrein ligt buiten het perceel van IKEA en zorgt ervoor dat de winkel tijdens de werkzaamheden toegankelijk blijft voor bezoekers. Bezoekers worden met pendelbusjes naar de Ikea vervoerd.
Bijzonderheden

Vanwege de niet-draagkrachtige ondergrond worden er onder de uitbreiding van het gebouw en het parkeerdek vibro palen toegepast met een lengte van meer dan 30 meter. Ter plaatse van de uitbreidingen brengt Dura Vermeer Infrastructuur Zuid West een gestabiliseerde funderingslaag aan, om de horizontale krachten op te vangen. Door de gestabiliseerde funderingslaag wordt er een starre plaat gecreëerd waardoor de lange vibro palen in het horizontale vlak niet kunnen wijken.

Tijdens de asfaltwerkzaamheden houdt Infrastructuur Zuid West rekening met een geringe werkhoogte van 2,40m, waardoor het materieel aangepast moet worden (asfalt aanbrengen onder het bestaande gebouw en toekomstige uitbreiding en parkeerdek).

De totale aanneemsom van dit project bedraagt EUR 1.360.000,- en de verwachting is dat eind december 2010 het vernieuwde Ikea terrein wordt opgeleverd.