Rathenau Instituut


Minister Cramer neemt resultaten klimaatforum in ontvangst

Op zaterdag 26 september laat het Rathanau Instituut de stem horen van honderd Nederlandse burgers. Zij gaan gedurende een hele dag nadenken over het klimaat. Aan het eind van de dag komen zij met een aantal aanbevelingen voor Minister Cramer. De bedoeling is dat die worden meegenomen tijdens de klimaattop COP15 eind 2009 in Kopenhagen.

Stem van de burger
Het Rathenau Instituut wil de stem van de Nederlandse burger laten horen. Ervaart hij de klimaatverandering als een probleem? Wil de Nederlander offers brengen? Verschilt hij veel ten opzichte van zijn medeburger op de eilandengroep De Malediven? Welke maatregelen verwacht de burger van de politiek? Moet ieder land CO2 besparen of alleen de geïndustrialiseerde landen? Het Nederlandse initiatief maakt deel uit van het wereldwijde burgerforum World Wide Views on Global Warming.

Klimaatconferentie
Tussen september en december brengt het Rathenau Instituut de resultaten onder de aandacht van de Nederlandse delegatie, die straks naar de klimaatconferentie gaat. Het Deense Technologie Instituut Teknologirådet presenteert tijdens de COP15-top het totaalresultaat van World Wide Views.

Voor meer informatie over het Nederlandse burgerpanel en World Wide Views kunt u contact opnemen met Monique Riphagen of Quirine van der Klooster.

Meer informatie:

* Wereldwijd burgerforum over klimaat

* Internationale website World Wide Views