KNHS


Nederlandse Kampioenschappen Mennen naar Deurne 27 maart 2009
NK Mennen naar Deurne

ERMELO (KNHS) Het Brabantse Deurne is op 26 en 27 september 2009 het centrum van de mensport, nu de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie ook het Nederlands kampioenschap enkelspan paarden definitief heeft toegewezen aan Deurne. Eerder werden de Nederlandse kampioenschappen mennen tweespan paarden en het NK vierspan, tweespan en enkelspan ponys al toegewezen aan Deurne.

Het NK Enkelspan Paarden werd oorspronkelijk toegewezen aan de Achterhoekse Paardedagen in Zelhem, maar de organisatie moest helaas besluiten om het evenement voor dit jaar te annuleren. Op voordracht van bondscoach Tjeerd Velstra en een positief advies van de Topsportcommissie Mennen heeft het KNHS-bestuur nu het NK enkelspan paarden voor drie jaar toegewezen aan Deurne, een nk-waardige en representatieve wedstrijd met een internationale uitstraling.

In het verleden zijn goede ervaringen opgedaan bij het NK Dressuur (junioren, young riders en senioren) met een bundeling van kampioenschappen. Dit blijkt een meerwaarde te geven van de sport, zowel qua uitstraling als en promotie. In navolging hiervan is de KNHS blij dat zowel bij het springen (NK senioren & junioren & young riders) en nu ook bij het mennen een bundeling van kampioenschappen plaatsvindt.