Gemeente Wassenaar

Burendag op zaterdag 26 september as.

Wat kan Burendag dit jaar (kan) betekenen voor uw gemeente!

Wat is Burendag?
Burendag is in 2006 bedacht door Douwe Egberts, een dag waarbij buren en burencontact centraal staan. Sinds 2008 is het Oranje Fonds als partner aangesloten, en organiseren we Burendag samen.

Vorig jaar vierden 500.000 mensen Burendag, kregen honderden actieve buren een vergoeding tot 1.000 euro van het Oranje Fonds en organiseerden meer dan 900 buurtorganisaties een Open Huis. Ook Prinses Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds, hielp een bijzonder actieve buurt in Deventer.

Burendag 2009
Het Oranje Fonds en Douwe Egberts willen buren met elkaar in contact brengen en laten ervaren dat hun buurt fijner is dan men denkt. Dit jaar roepen we buren op om op Burendag de gezelligheid die men binnen heel gewoon vindt, naar buiten te brengen. We roepen buren op om met elkaar een plan te bedenken hoe ze hun buurt kunnen verbeteren. Moet het schoner worden, of juist gezelliger? En wordt er dan zwerfvuil opgeruimd, bloemen geplant of juist een buurtbankje geplaatst? Het Oranje Fonds stelt voor ieder goed plan dat buren samen indienen maximaal EUR 750,- beschikba

Er natuurlijk wijken waar buurtbewoners niet uit zichzelf een activiteit voor Burendag kunnen opzetten. Soms wonen er niet genoeg capabele mensen, of soms is de samenhang er minder waardoor een 'beginnetje' lastig te maken is. We hebben welzijnswerk en wooncorporaties benaderd om juist in deze wijken buren te ondersteunen en sámen activiteiten op te zetten.

Tijdens de campagne gaat het Oranje Fonds met een rijdend atelier door het land, om buren te voorzien van persoonlijk advies en inspiratie. We hopen op uw medewerking!

Meer weten over Burendag?
Wendeline Sassen, Coördinator Burendag
Tel.: 020-3057020
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl