Gemeente Coevorden

Nederland viert voor 4e keer Burendag

Nederland viert op 26 september voor de 4e keer Burendag. Deze feestdag is inmiddels een landelijk fenomeen. Voor actieve buren die een goed plan hebben, is een bedrag van EUR 750,- beschikbaar om met elkaar de buurt aan te pakken.

De Burendag wordt georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds heeft dit jaar 1 miljoen euro tot haar beschikking voor actieve buurten. Buurtbewoners die samen in actie komen, bijvoorbeeld door het opruimen van zwerfvuil of het organiseren van een sport- en speldag, kunnen een bijdrage krijgen van EUR 750,00.

Nu al geld aanvragen
Heeft u, samen met drie andere buurtbewoners, of als buurtvereniging, wijkraad of bewonersorganisatie een goed plan? Dien dat dan nu al in zodat uw aanvraag niet te laat binnenkomt. Op de website www.burendag.nl kunt u een aanvraagformulier downloaden en invullen. Inzenden kan tot 22 september 2009. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Oranje Fonds, telefoon: 0900-4488448 (lokaal tarief) of e-mail: burendag@oranjefonds.nl.