Gemeente Baarn

Openingsfeest station Baarn op 26 september

Op zaterdag 26 september 2009 vindt het openingsfeest van het vernieuwde station Baarn plaats. ProRail, NS en de gemeente Baarn nodigen u hiervoor van harte uit! Op deze dag vieren we dat dit unieke spoor- en stationsproject grotendeels is afgerond. Iedereen is welkom van 13.30 â 17.00 uur om te genieten van het uitgebreide programma.

In 2004 hebben de gemeente Baarn, ProRail en Nederlandse Spoorwegen (NS) een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het station en de stationsomgeving van Baarn te verbeteren. Afgelopen maanden is er hard gewerkt. Diverse werkzaamheden zijn uitgevoerd, waaronder nieuwe liften en een nieuw perron voor de âSoesterlijnâ. Op zaterdag 26 september vieren we dat het project grotendeels is afgerond.

Wat kunt u verwachten?
Op het Podium Stationsplein vindt het officiële en vooral feestelijke openingsmoment plaats van het vernieuwde station Baarn. In een ontspannen sfeer kunt u genieten van muziek, straattheater, optredens van artiesten en activiteiten voor jong en oud. En wat dacht u van lekker nazomeren op het Stationsplein onder het genot van lekkere tapas en een zomers drankje?

Rondleidingen Koninklijke wachtkamer
Station Baarn beschikt over een Koninklijke Wachtkamer. Een prachtig stukje cultureel erfgoed dat al geruime tijd gesloten is voor publiek. Tijdens het openingsfeest kunt u de Koninklijke Wachtkamer weer bezichtigen.
VVV Baarn verzorgt er vier rondleidingen tussen 14.30 â 16.30 uur. Vanaf 17 september kunt u hiervoor reserveren bij de VVV Baarn op de Brinkstraat 12. Per persoon kunnen maximaal 2 kaartjes gehaald worden. Wees er op tijd bij want er zijn maar een aantal kaarten beschikbaar.

Tentoonstelling station Baarn
Voor liefhebbers is er in de stationshal een mooie tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van station Baarn en de mooie mijlpalen die zijn behaald.

De entree is gratis. Reserveert u de datum vast in uw agenda? Wij hopen u te mogen begroeten op deze feestelijke dag.