VU medisch centrum

Reumabeweegdag 2009

26 september 2009 | Patiënten bijeenkomst

De bekende topsporter Annamarie Thomas verzorgt de warming-up van deze reumabeweegdag. Zij is zelf Bechterewpatiënt. De reumatologen van Het VU medisch centrum organiseren in samenwerking met het Jan van Breemen Instituut en de Stichting Bechterew in Beweging een beweegevenement voor reumapatiënten. De bekende topsporter Annamarie Thomas verzorgt de warming-up. Zij is zelf Bechterewpatiënt.
De dag is bedoeld voor patiënten met Bechterew, reumatoïde artritis en kinderen met Jeugdreuma. Ook partners/begeleiders en ouders zijn uiteraard van harte welkom. De toegang is gratis.

Workshops

De hele dag zijn er diverse demonstraties en workshops. Zo zijn er onder andere nordic walking, salsa, body vive, badminton, volleybal, pilates, zumba, yoga en stoelgym. Voor kinderen met jeugdreuma is er onder andere streetdance, acrogym, kinderyoga en judo.

Informatiemarkt

Daarnaast is er een informatiemarkt met stands van patiëntenverenigingen, de Stichting Bechterew in Beweging, het Reumafonds, het Jan van Breemen Instituut, de Reumaconsulenten VUmc en de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Amsterdam.

Presentaties

Reumatologen en gespecialiseerde fysiotherapeuten geven presentaties over het belang van bewegen bij Reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew en Jeugdreuma.

Jeugdreuma streetdance team

Het jeugdreuma streetdance team geeft deze dag te gekke demonstraties en laat zien dat je van jongs af aan, op een leuke manier bezig kan zijn met bewegen.

Tip

Vergeet niet om makkelijk zittende (sport)kleding en sportschoenen mee te nemen. Schoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan in de sportzaal.

Er bestaat een mogelijkheid in de Sporthallen Zuid een lunchpakket te kopen met twee broodjes, een stuk fruit, een pakje drinken en een energy reep voor EUR 6,75. Er zijn ook diverse losse broodjes en pistolets te koop.

Programma

Vanaf 10.30 uur bent u van harte welkom. Schrijf u dan meteen in voor de diverse workshops. Elke workshop heeft namelijk een beperkt aantal plaatsen. Om 11.30 uur start de opening en de warming-up. Daarna beginnen de workshops en de presentaties. Het evenement duurt tot 16.30 uur.

Inschrijven

Wilt u meedoen aan deze sportieve dag? U kunt zich online aanmelden t/m uiterlijk zondag 20 september 2009 met het aanmeldformulier

Annuleren
Wilt u uw aanmelding annuleren, dan kunt u een email sturen

Locatie en route

Datum en locatie
Zaterdag 26 september 2009, 10.30 - 16.30 uur
Sporthallen Zuid, Burgerweespad 54, 1076 EP Amsterdam

Bereikbaarheid / route
Voor de route naar de Sporthallen Zuid per auto of per openbaar vervoer vind u op: www.sporthallenzuid.amsterdam.nl/routebeschrijving

Parkeren
Er zijn ongeveer 75 parkeerplekken bij de Sporthallen Zuid. U kunt hiervoor in de sporthal een uitrijkaart kopen van 10 euro. De parkeerplaats bij Sporthallen Zuid is dus snel vol.

U kunt daarom ook parkeren in de parkeergarage van het Olympisch Stadion (dagkaart 9,50 euro). U loopt vanaf deze parkeergarage snel over de brug naar de Sporthallen Zuid. Voor een routebeschrijving naar de parkeergarage van het Olympisch Stadion klikt u op: www.olympischstadion.nl

Organisatie

de reumabeweegdag wordt georganiseerd door Jan van Breemen Instituut, Stichting Bechterew in Beweging en VU medisch centrum.

Datum : 26 september 2009
Tijd : 11:00 tot 17:00
Locatie : Sporthallen Zuid, Amsterdam
Kosten : gratis
Contactpersoon : Marit van Oostveen
Telefoon : 020 - 589 6503
Bijzonderheden : aanmelden verplicht via het aanmeldformulier