Gemeente Cromstrijen


Burendag 2009

(20-08-2009)

Maak van je buurt je thuis!

Op zaterdag 26 september 2009 viert Nederland voor de vierde keer Burendag. Dit jaar staat de Burendag, georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds, in het teken van 'burengeluk', het thema is dan ook: Maak van je buurt je thuis.

Buitenhuisadviseur
Om het thuisgevoel te stimuleren reist een buitenhuisadviseur door het land om heel Nederland te voorzien van advies dat de gezelligheid letterlijk van binnen naar buiten zal halen en om burencontact te stimuleren. Voor alle buren in Nederland die op Burendag in actie komen is 750 euro beschikbaar om hun plannen voor de buurt uit te voeren.

Landelijke feestdag
Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland, met als doel mensen met elkaar in contact te brengen. Vorig jaar vierden 500.000 mensen Burendag, werden 11.000 buurtinitiatieven aangemeld en kregen vele van deze actieve buren een vergoeding om hun plannen uit te voeren.

Meer informatie
Via de internetsite www.burendag.nl kan iedereen advies krijgen van de buitenhuisadviseur. U kunt zien wat er op de planning staat en buren kunnen zelf een buurtinitiatief plaatsen. Ook is er te vinden welke buurtorganisaties in de buurt Open Huis houden.