Gemeente Lingewaard


Burendag in Lingewaard

Op 26 september is het dit jaar weer zover Burendag. Burendag is in 2006 ontstaan op initiatief van Douwe Egberts. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot succes, waaraan afgelopen jaar ruim 500.000 mensen hebben deelgenomen.

Uit onderzoek is gebleken dat buren veel bijdragen aan het thuis voelen in je omgeving en daardoor voor een groot deel bijdragen aan je gevoel van geluk. Dit vorm aanleiding voor het thema van dit jaar: maak van je buurt je thuis. Om het thuisgevoel te stimuleren reist een buitenhuisadviseur sinds half augustus anderhalve maand lang door het land om heel Nederland te voorzien van advies dat de gezelligheid letterlijk van binnen naar buiten zal halen en om burencontact te stimuleren. Voor alle buren in Nederland die op Burendag in actie komen is 750 euro beschikbaar om hun plannen voor de buurt uit te voeren.

Maak van je buurt je thuis
Dit jaar staat de Burendag, georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds, in het teken van burengeluk, het thema is dan ook: Maak van je buurt je thuis. Ter voorbereiding op de Burendag reist een buitenhuisadviseur het land door om heel Nederland te voorzien van advies onder het genot van een kopje koffie. 55 procent van de Nederlanders blijkt namelijk geen idee te hebben hoe ze de buurt gezelliger zouden kunnen maken terwijl ze dat wel zouden willen. Zo kan men bijvoorbeeld gemakkelijk de buurt knusser maken door het plaatsen van fleurige bloembakken of een bankje voor meer contact met de buren. Om het plan ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren, en de gezelligheid van binnen naar buiten te halen, heeft het Oranje Fonds voor alle actieve buren 750 euro beschikbaar. Via een speciale website www.burendag.nl kan iedereen in Nederland vanaf vandaag ook advies krijgen van de buitenhuisadviseur, er is te zien wat er op 26 september in de buurt wordt aangepakt of buren kunnen zelf een buurtinitiatief plaatsen. Ook is er te vinden welke buurtorganisaties in de buurt Open Huis houden.

Burendag in Lingewaard
Natuurlijk stimuleert de gemeente Lingewaard de initiatieven die door de inwoners worden genomen, zo ook in het kader van Burendag. Komt u met uw buren in actie op burendag? Laat het dan ook aan ons weten via (026)326 01 11 of info@lingewaard.nl. Burgemeester de Vries zal alle initiatieven die op deze dag plaatsvinden bezoeken.