Gemeente Haaren


ligt op straat, vooral tijdens de Burendag 2009!

Geluk ligt op straat, vooral tijdens de Burendag 2009!

Klik hier voor vergroting.

poster als afbeelding.jpg

Op zaterdag 26 september is het weer zover: Nederland viert dan voor de vierde keer Burendag! Burendag 2009 staat in het teken van `burengeluk', want hoe meer men tevreden is met de buurt, hoe gelukkiger men in het leven staat, zo blijkt uit onderzoek. Het thema is dan ook: Maak van je buurt je thuis. En dát kun je helemaal zelf voor elkaar krijgen! Om de plannen ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren, en de gezelligheid van binnen naar buiten te halen, heeft het Oranje Fonds voor alle actieve buurten 750 euro beschikbaar.

Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de buurt `knusser' maken door het plaatsen van fleurige bloembakken of een bankje voor meer contact met de buren. Of je kunt van jouw buurt een levend ganzenbord maken en het spel samen met alle buren spelen. Is jouw buurt zo gezellig dat je dit graag deelt met anderen? Nodig dan eens een bestuurder van de gemeente uit voor een gezamenlijke lunch met al je buren. Heb je vergunningen nodig voor het uitvoeren van de plannen? Dan horen wij dit graag van je! Vergunningen kun je aanvragen via onze website www.haaren.nl > Producten en diensten.

Inspiratie nodig?

Kijk dan op de speciale website www.burendag.nl en klop daar eens aan bij de buitenhuisadviseur van het Oranje Fonds, speciaal aangesteld om je te helpen bij het uitwerken van je ideeën. Naast het geven van online advies, reist de buitenhuisadviseur door heel Nederland om je live te woord te staan. Op de website van Burendag vind je zijn reisschema.

Burendag 2009 - gezelligheid in de gemeente Haaren!

Hoe luidde het spreekwoord ook alweer over die goede buur...? Juist. Meld jouw leuke, gezellige, inspirerende, sprankelende, feestelijke idee vandaag nog aan op www.burendag.nl. Goede ideeën worden door het Oranje Fonds beloond met een financiering van maximaal 750 euro.

Terug naar boven