Gemeente Hoorn

Gemeente steunt actie Eten bij je buren

Op zaterdag 26 september is het Burendag, de dag van het jaar om van je buurt een thuis te maken. De gemeente ondersteunt de Hoornse actie Eten bij je buren, een initiatief van stichting Netwerk.

Deze week valt bij elk huis in Hoorn een envelop van de gemeente in de bus. Hierin zit een folder met tekst en uitleg over Eten bij je buren. Ook bevat de folder een uitnodigingskaart. Mensen kunnen deze kaart gebruiken om hun buren uit te nodigen voor een etentje. Via stichting Netwerk kan men 10 euro ontvangen als bijdrage in de boodschappen.

Het Oranjefonds, samen met Douwe Egberts organisator van de landelijke burendag, maakt dit tientje voor iedere gastheer of gastvrouw mogelijk. In totaal stelt het Oranjefonds 15.000 euro beschikbaar. Ook de gemeente levert een financiële bijdrage. Burgemeester Onno van Veldhuizen: We hopen dat zoveel mogelijk mensen in onze gemeente de buren uitnodigen voor een gezellig etentje. Elkaar leren kennen zorgt voor begrip en waardering. Het spreekwoord een goede buur is beter dan een verre vriend zegt het al. Het is fijn als je er voor elkaar kan zijn als het nodig is. Het maakt dat mensen zich prettig voelen in hun buurt.

Voor meer informatie over Eten bij je buren: stichting Netwerk, telefoon 0229 212587, www.etenbijjeburen.nl. Voor meer informatie over Burendag: www.burendag.nl.
Laatste wijziging van deze pagina: 25 augustus 2009