Gemeente Helmond


Burendag op 26 september

Op zaterdag 26 september staat de vierde editie van Burendag op het programma. Het thema van dit jaar is: Maak van je buurt je thuis.

73% van de Nederlanders denkt dat hun geluk niets te maken heeft met de buren of de buurt waarin ze wonen. Maar niets blijkt minder waar: hoe meer men tevreden is met de buurt, hoe gelukkiger men in het leven staat. Als men tevreden is met de buurt, blijkt het aantal gelukkigen 44% hoger dan als men ontevreden is met de buurt.

Maak van je buurt je thuis

Ook u kunt uw buurt knusser maken, door bijvoorbeeld fleurige bloembakken of een bankje voor meer contact met de buren te plaatsen. Om zon plan, of een ander goed initiatief, uit te kunnen voeren, heeft het Oranje Fonds 750 euro beschikbaar. Via de speciale website www.burendag.nl kunt u geld voor uw initiatief aanvragen. Ook kunt u advies krijgen voor een goed plan en bekijken welke andere initiatieven er op 26 september eventueel al in uw buurt zijn.

Burendag landelijke feestdag

In 2006 werd in Nederland voor het eerst Burendag gevierd. De dag heeft tot doel mensen met elkaar in contact te brengen. Vorig jaar vierden 500.000 mensen Burendag, werden 11.000 buurtinitiatieven aangemeld en kregen vele van deze actieve buren een vergoeding om hun plannen uit te voeren.