Evenement ontwikkelingssamenwerking.nu

Op zaterdag 26 september aanstaande wordt in Den Haag een groot evenement georganiseerd waar het belang van moderne ontwikkelingssamenwerking, juist nu, centraal staat: Ontwikkelingssamenwerking.nu.

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft ontwikkelingssamenwerking de afgelopen periode gemoderniseerd en heeft bondgenoten uit alle geledingen in de Nederlandse samenleving gevonden. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, maar ook tal van bekende en onbekende Nederlanders komen 26 september naar Den Haag om te laten zien dat ontwikkelingssamenwerking een zaak van iedereen is.

Op 26 september worden in de Fokker-terminal debatten en lezingen afgewisseld met optredens van bekende artiesten. Binnenkort wordt het (voorlopige) programma bekend gemaakt via www.ontwikkelingssamenwerking.nu

Op 3 oktober 2009 bestaat ontwikkelingssamenwerking 60 jaar. In 1949 besloot de Nederlandse regering 1,5 miljoen ter beschikking te stellen voor een hulpprogramma van de Verenigde Naties, een initiatief van de Amerikaanse president Truman.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed