Gemeente Etten-Leur

Burendag op 26 september

Op 26 september viert Nederland voor de vierde keer Burendag

De afgelopen drie jaar vierden we massaal Burendag in Nederland. In 2006 en 2007 vierden tussen de 300.000 en 400.000 mensen Burendag. Vorig jaar werd de nationale feestdag zelfs door ruim 500.000 mensen omarmd en bracht Prinses Maxima een bezoek aan een actieve buurt in het land. Dit jaar komt Nederland opnieuw in actie voor de buurt. En ook gemeente Etten-Leur doet mee.

Initiatiefnemer van de Burendag in Etten-Leur is Surplus Welzijn in samenwerking met de wijkverenigingen. De gemeente ondersteunt de Burendag. Elk goed buurtinitiatief dat op 26 september door de buurt wordt uitgevoerd, kan met maximaal 750 euro worden gefinancierd door het Oranje Fonds. In totaal is hiervoor 1 miljoen euro ter beschikking gesteld. Etten-Leurse wijken die al aangegeven hebben, deel te nemen aan de Burendag zijn Grauwe Polder, de Baai en het Hooghuis.

Wat kan er allemaal op Burendag?

Onder een buurtinitiatief valt bijvoorbeeld het plaatsen van bloembakken, het schilderen van buurtbankjes, het opknappen van een speeltuin voor kinderen, een buurtfeest, een open filmtheater, een buurt opruimactie en dergelijke. Gebruik je creativiteit. Kom samen met de buurt. Overleg en bedenk een leuke activiteit voor de Burendag in de wijk!

Burendag wordt landelijk mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en Douwe Egberts. Lokaal wordt de Burendag mogelijk gemaakt door Surplus Welzijn, de wijkverenigingen en gemeente Etten-Leur. Voor meer informatie, kijk op www.burendag.nl

Uw bezoek waard
Er is 1 vacature

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl