Gemeente Gilze en Rijen

Eén miljoen euro beschikbaar voor actieve buurten

Burendag op 26 september 2009

Nederland viert op zaterdag 26 september alweer voor de vierde keer Burendag. Deze feestdag is inmiddels een landelijk fenomeen. Vorig jaar vierden meer dan 500.000 mensen Burendag en kwam Nederland in actie voor de buurt. Het Oranje Fonds heeft voor alle actieve buren met een goed plan 750 euro om met elkaar hun buurt aan te pakken. Aanmelden kan tot 22 september via www.burendag.nl.

Waarom Burendag? Het Oranje Fonds en Douwe Egberts - de organisatoren - willen buren met elkaar in contact brengen en laten ervaren dat hun buurt gezelliger is dan ze denken. Dit jaar zal de gezelligheid die mensen binnen heel gewoon vinden, op 26 september naar buiten worden gehaald. In de aanloop naar Burendag willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds heel Nederland inspireren om het op Burendag in hun buurt nog gezelliger te maken.

Geld aanvragen
Vorig jaar kwam Nederland op Burendag ook al in actie voor de buurt. Met succes. Meer dan 45.000 mensen staken de handen uit de mouwen voor hun buurt. Honderden actieve buren kregen een vergoeding voor hun acties. "Vanwege dit grote succes heeft het Oranje Fonds ook dit jaar weer één miljoen euro tot zijn beschikking voor actieve buurten", aldus Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds.Van der Giessen licht toe: "We hebben gemerkt dat buren vorig jaar aan de late kant plannen gingen maken. Hierdoor kwamen aanvragen ook vaak laat bij ons Fonds binnen. Dit jaar kunnen buren nu al hun plannen bij ons indienen. Verder willen we benadrukken dat echt iedereen met een goed plan maximaal 750 euro bij ons kan aanvragen via www.burendag.nl. Ieder goed plan krijgt een bijdrage".

Voor meer informatie over Burendag kunt u kijken op www.burendag.nl.

U kunt daar ook het aanvraagformulier downloaden.

Datum bericht: 02 spetember 2009