Ingezonden persbericht


Persbericht

|Datum|:|8 september 2009                                                |
Maij-Weggen legt eerste steen bij nieuwe hippisch complex Anky

ERP (KNHS) - Op zaterdag 26 september legt Hanja Maij-Weggen, Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant, de eerste steen van het splinternieuwe hippisch centrum te Erp van drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven.

Van Grunsven draait al meer dan twintig jaar mee aan de top en laat dit jaar haar stallen en kantoren herbouwen. Het nieuwe stallen complex bestaat uit 24 nieuwe stallen die voldoen aan de modernste normen voor het welzijn van het paard. In de toekomst zal Van Grunsven, al tien jaar ambassadrice van het nationale talentontwikkelingsplan van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (Rabo Talentenplan), zich meer en meer gaan toeleggen op het opleiden en begeleiden van jonge talenten. Ook de nationale en internationale top en subtop kan bij haar en het te vormen educatiecentrum terecht.

De accommodatie is zo ingericht dat seminars, clinics en bedrijfsevenementen gegeven kunnen worden voor grotere groepen maar ook voor gespecialiseerde kleine groepen door nationale en internationale gerenommeerde experts op allerlei gebied, ook van buiten de hippische wereld.

Ook Anky Technical Casuals, het kledingbedrijf van Anky met vertegenwoordiging in meer dan veertig landen komt in het nieuwe pand. Bovendien worden er tevens appartementen gebouwd voor personeel, studenten en gasten.



Ingezonden persbericht