Gemeente Beuningen


Informatiemiddag woningbouw in Ewijk
Zorgeloos leven en wonen in een fijne en veilige omgeving, met alle dagelijkse behoeften binnen handbereik. Dat is de visie die Ewijk nastreeft voor haar inwoners. Een dorp met een sterk groeikarakter, zoals blijkt uit de komst van de Multifunctionele accommodatie, waarin kinderopvang, onderwijs, sport, ontspanning en recreatie zijn verenigd. Maar Ewijk breidt ook uit met nieuwbouwwijk De Hofjes van Den Elt. En het allermooiste van dit plan is dat de toekomstige kopers zelf bepalen hoe zij het liefst hun nieuwe woondroom verwezenlijkt zien.

Aan de rand van Ewijk verrijzen 47 koopwoningen in vier verschillende typen, geïnspireerd op eeuwenoude boerderijen. De verwachte oplevering van deze woningen is over twee jaar. De prijzen van deze woningen beginnen vanaf 200.000 euro.
Klassieke kwaliteit en modern comfort gaan bij deze woningen hand in hand. In een groene omgeving, met een centrale ontmoetingsplek in de vorm van een Multifunctionele accommodatie, wordt dit een bijzonder aansprekende wijk voor mensen die zoeken naar een heerlijke woonomgeving voor hun gezin, jong en oud, groot en klein.

Nieuwe fase
In 2005 is, met inspraak van de gemeente Beuningen en ontwikkelaar Slokker Vastgoed, het karakter en de uitstraling voor de nieuwbouwwijk en de verschillende woningtypen vastgesteld. "Nu is een nieuwe fase aangebroken", vertelt wethouder Mak van de gemeente Beuningen. "We willen met toekomstige bewoners om tafel, zodat zij kunnen aangeven hoe zij hun woning het liefst indelen en inrichten. De koper moet juist deel uitmaken van dit proces, want het gaat immers om de plek waar zij straks gaan wonen. Wie weet nou beter waar behoefte aan is dan de toekomstige bewoner zelf?"

Meebeslissen over inrichting en indeling
Recent marktonderzoek wijst uit dat maarliefst 92% van de mensen graag een totaaloplossing wil, gebaseerd op inspraak en toegespitst op hun persoonlijke lifestyle. De architectuurvorm in nieuwbouwwijk De Hofjes van Den Elt is op dit onderzoek gebaseerd. Wethouder Mak: "Als gemeente zijn wij van mening dat projecten die vraaggestuurd zijn, succesvoller tot ontwikkeling kunnen komen. Kopers krijgen namelijk zoveel meer geboden dan in een traditioneel woningbouwplan, waarin je genoegen moet nemen met hetgeen wordt aangeboden." In Den Elt kunnen kopers zowel over de inrichting van de buitenruimte (waarbij veel aandacht is voor het aanbrengen van volwassen groen), als over de indeling en inrichting van de woning zelf meebeslissen. Wil je bijvoorbeeld je woning koppelen, wil je dat je ouders (of kinderen) naast je komen wonen, zodat je samen maar toch zelfstandig woont, of wil je juist extra voorzieningen op de begane grond? Alles is in deze fase bespreekbaar.

Van dromen naar wonen
De verkoopprijzen van de verschillende woningtypen zijn inmiddels bekend. Een individueel inrichtings- en afbouwpakket wordt persoonlijk met de klant besproken en vastgesteld. Daarna ontvangt de klant een duidelijk overzicht van de totale kosten. Uiteraard is de koper helemaal vrij om de aannemer alles te laten verzorgen, zelf onderdelen uit te voeren, of juist uit te besteden aan anderen. Het is de bedoeling om binnen drie maanden het definitieve ontwerp gereed te hebben.

Woonstylisten
Als extra service bemiddelt Slokker Vastgoed bij de verkoop van bestaande woningen. Dit betekent bijvoorbeeld dat zij woningstylisten inzetten om een bestaande woning optimaal te presenteren. Een mooie stap van dromen naar wonen.

Kom kijken op zondag 27 september
Meer weten over nieuwbouwplan De Hofjes van Den Elt? Kom op zondag 27 september naar de informatiemiddag. Deze inloopmiddag is van 13.00 - 16.00 uur in de Multifunctionele accommodatie op de nieuwbouwlocatie Den Elt, tussen de Vordingstraat en de Hoogstraat in Ewijk. Naast informatie en beelden over de typen woningen en de inrichting van de buitenruimte, zijn aanwezig: een woningstyliste, een binnenhuis- en een tuinarchitect. Zij voorzien belangstellenden van tips en trucs om de nieuwe woning aantrekkelijk en praktisch in te richten en de bestaande woning verkoopklaar te maken. U bent van harte welkom!