Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

Prins van Oranje en Prinses Máxima bezoeken 26 september 2009 evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden wonen op zaterdagmiddag 26 september in de Fokker Terminal te Den Haag het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu bij.

Tijdens dit evenement staat het belang van moderne ontwikkelingssamenwerking centraal.

Minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking heeft ondernemers, artiesten, wetenschappers, politici, sporters, jongeren en burgers uitgenodigd om te laten zien dat gezamenlijke inzet leidt tot resultaten in de strijd tegen armoede in de wereld.

De Prins en de Prinses zijn aanwezig bij een debat tussen internationale ontwikkelingsexperts. Deelnemers aan dit debat zijn Z.E. John Kofi Agyekum Kufour, voormalig president van Ghana, Rt. Hon. Lord Malloch-Brown, voormalig minister van Groot Brittannië en UNDP Administrator, Joy Phumapi, vice-president van de World Bank Human Development en voormalig minister van Botswana, en Donald Kaberuka, president van de Afrikaanse Ontwikkelingsbank. Aansluitend wonen zij de toespraak bij van minister Koenders.

Voorafgaand aan het debat hebben de Prins en de Prinses een korte ontmoeting met de debatdeelnemers en krijgen zij een rondleiding langs enkele stands van het wereldwarenhuis. In dit warenhuis worden producten gepresenteerd die bijdragen aan de armoedebestrijding in de wereld.

Het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu past in het kader van 60 jaar ontwikkelingssamenwerking. Op 3 oktober 2009 is het 60 jaar geleden dat de Nederlandse regering voor het eerst besloot om geld beschikbaar te stellen voor een hulpprogramma van de Verenigde Naties.

11 september 2009


* © RVD