Gemeente Langedijk


* "Open Huis" in de Overbrugging op Burendag.

"Open Huis" in de Overbrugging op Burendag.

14 sep 2009 -
De Stichting Viola, Compleet FM, Kern 8, Stichting Welzijn Ouderen, de muziek-verenigingen Apollo, Kunst na Arbeid en Excelsior doen op zaterdag 26 september mee met Burendag en houden "Open Huis ". Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met de organisaties, de activiteiten en andere buurtbewoners. Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts en vindt dit jaar voor de 4e keer plaats. Dit jaar is het thema "Maak van je buurt je thuis!". Buurtbewoners worden opgeroepen om samen buurtwensen uit te voeren. Het Oranje Fonds stelt voor iedere goede buurtwens maximaal EUR 750,- beschikbaar. Vervolgens kunnen buurtbewoners kennis maken met allerlei sociale organisaties. Op ruim 1.000 plekken in Nederland houden organisaties "Open Huis".

De Stichting Vrouwenbuurthuis Viola ( Vrouwen Integratie Organisatie Langedijk) is dé plek voor alle vrouwen in Langedijk om elkaar te ontmoeten. Wij openen op zaterdag 26 september ook onze deuren. Buurtbewoners zijn vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur van harte uitgenodigd in de Overbrugging op de Dr.Wilminkstraat 16 in Noord-Scharwoude voor een gezellig praatje en een kopje koffie met wat lekkers. Daarnaast is een speciaal programma opgesteld. Er is voor iedereen wat te doen, een springkussen (gesponsord door SportServepuntLangedijk) voor de kleintjes, jeu de boules voor alle leeftijden, foto's bekijken van vorig jaar Burendag, Oud-Hollandse gezelschapspellen, schminken en 'n kleurplaten wedstrijd voor de jeugd. Kern 8 organiseert op het grasveld 'n panna knock out voor de jeugd, SWO organiseert `n volksdans/line dans, de muziekverenigingen laten een mooi stukje muziek horen en Radio Compleet FM neemt alles op. Kom allemaal gezellig langs
Het programma is doorlopend dus U kunt op elk moment binnen lopen.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer EUR 22 miljoen aan organisaties die werkzaam zijn binnen de sociale kant van Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Voor meer informatie over Burendag kijkt u op www.burendag.nl. Voor meer informatie over het Oranje Fonds belt met de woordvoerder, Mevrouw Jonne Boesjes, telefoon 030 2339344.