Gemeente Hoorn

Zaterdag 26 september demonstraties brandweer

Op zaterdag 26 september 2009 houdt brandweer Hoorn van 10.00 tot 16.00 uur verschillende demonstraties op de Roode Steen. Tijdens deze spetterende dag kunnen toeschouwers de vrijwilligers en beroepskrachten in actie zien. Wie dat wil kan zelf in de huid van de brandweer kruipen. Ook de jeugdige brandweerlieden laten zien wat zij doen.

Demonstraties
Brandweer Hoorn laat een compleet beeld zien van wat zij doet. Zowel de beroepskrachten, de vrijwilligers als de jeugdbrandweer zijn aanwezig. De brandweerduikers geven in een bassin duikdemonstraties. De brandweerlieden blussen echte branden, zoals bijvoorbeeld een frituurpan waar de vlam in is geslagen. Ook laten ze zien hoe ze mensen helpen bij ongevallen.

Zelf mee doen
Bezoekers van de Roode Steen kunnen zelf in de huid van een brandweerman of vrouw kruipen. Er zijn virtuele oefeningen waarbij het net is of je zelf een brand blust. Wie het liever echt doet, mag met een CO2-blusser een brandje blussen. Uiteraard staat ook een ritje in de brandweerauto op het programma.

Vrijwilligers
Mensen die na het zien en oefenen de smaak te pakken hebben en meer willen weten over hoe het is om vrijwilliger bij de brandweer te zijn, kunnen bij de informatiekraam terecht. Er zijn voldoende vrijwilligers aanwezig die hun ervaringen willen delen. Laatste wijziging van deze pagina: 16 september 2009