Gemeente Leeuwarderadeel


Culturele Manifestatie Leeuwarderadeel

14-09-2009 15:50

Met een mix aan muziek, zang en toneel presenteert de Kultuerried Ljouwerteradiel een veelbelovend programma voor de Culturele Manifestatie op zaterdag 26 september 2009 in hartje Stiens.Een manifestatie gericht op vele vormen van de amateurkunst met daarbij een diversiteit aan activiteiten op cultureel gebied.

In de aanloop naar dit festijn zet het dweilorkest De Keallepoaten uit Britsum vanaf 13.30 uur alvast de toon, gevolgd door wethouder, mevrouw F.Haites-Miedema en de heer Blaauw als voorzitter van de Kultuerried met een woord van welkom en de openingstoespraak.

In ontspannen sfeer is het daarna in de grote zaal van De Skalm volop genieten van de Stienser volksdansgroep, het kerkkoor Jelsum-Cornjum-Britsum, de Djembégroep Dunehpoe, het Jankfoddekoar Tûzen Triennen, de jeugdband Takostu, de jeugdfanfare Studio, de toneelver. Halbertsma en foardrachtkunst van leerlingen van het basisonderwijs. Een breed scala aan stijlen en sferen.

In De Skalm zijn exposities van de schildersgroep Hijum en de fotoclub 8-88.
Verder worden er informatiestands ingericht o.a. van het filmhuis Stiens.
De Openbare Bibliotheek Stiens verleent ook medewerking aan deze manifestatie. Ze houden van twee tot vijf uur open middag met gratis gebruik van Internet en uitleg van databanken. De Documentatie Stichting Leeuwarderadeel verzorgt er een presentatie van foto- en filmmateriaal.

De Culturele Manifestatie is gratis toegankelijk. U wordt van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

---