Gemeente Wassenaar

Burendag bij wethouder Huibrechtse school, een dag vol activiteiten voor de hele buurt

De SJW (Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Wassenaar) pakt dit jaar weer groots uit met de burendag.

De burendag is een initiatief van het Oranje fonds om de onderlinge samenhang in de woonomgeving te versterken. Dit jaar is voor de locatie van de Burendag de omgeving van de wethouders Huibrechtse school gekozen. Op het speelplein en locaties rond de school zal een groot scala aan activiteiten voor jong en oud te ervaren zijn. En natuurlijk is er voor alle bezoekers een lekker kopje koffie of limonade.

Behalve een infomarkt, springkussens kinder- en jongerenactiviteiten, en spelletjes zal om 13.30 de officiële onthulling plaatsvinden. Wethouder Van der Locht is op deze dag aanwezig om de onthulling te doen, maar wat er wordt onthuld is nog een verrassing. Deze verrassing wordt mogelijk gemaakt door fonds 1818 en de SJW. Hierna zal er een toernooi plaats vinden waarvoor deelname gratis is en waar leuke prijsjes mee te winnen zijn.

Gedurende de middag is er straattheater voor jong en oud; doorlopend een humoristische lezing van Het Wereld Natuur Bestrijdings Fonds

(door Theo van Duren, finalist van het Cameretten festival 2008), De kofferman, en de voorstelling Wie, wie, qui!? Door Martin Forget. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Voor de kleinsten is er een gedeelte van de middag de mogelijkheid om geschminkt te worden als tijger, vlinder, boterham met hagelslag of gewoon als monster. Voor de iets oudere jongeren is er vanaf 14.00 uur een circus workshop voor beginners, waar diverse circus elementen geleerd kunnen worden, en de deelnemers zullen aan het eind van de dag een presentatie geven. Bij de SJW gaat in de komende weken ook een circusworkshop plaatsvinden, geïnteresseerden kunnen zich opgeven via r.beijer@sjw-wassenaar.nl

Om 15.00 begint de presentatie van de djembe groep van de SJW, die gevolgd wordt door een open les. Geïnteresseerden voor het structurele djembe aanbod kunnen zich op de dag zelf aanmelden bij Micha Kostava, de vaste workshop docent van de SJW djembe cursussen voor jong en oud, beginners en gevorderden.

De organisatie van de Burendag door de SJW en de betrokken jongeren werd mede mogelijk gemaakt door (financiële) ondersteuning van Pekoenja (het jongerenfonds van Stichting Kinderpostzegels Nederland), Oranje Fonds, Douwe Egberts, Fonds 1818, PJ Partners en de wassenaarse Jongerenraad.

Zaterdag 26 september van 13.00 tot 17.00 uur, bij de wethouder Huibrechtse

school, Burmanlaan 71, toegang gratis.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl