Gemeente Baarn

Openingsfeest station zaterdag 26 september
Poster openingsfeest station Baarn

Nazomeren op het Station met straattheater, tapas en muziek

Zaterdagmiddag 26 september 2009 is het groot feest ter gelegenheid van het vernieuwde station Baarn. Het Stationsplein staat de hele middag in het teken van bijzonder theater en entertainment voor jong en oud. Een unieke locatie voor mooie muziek, bijzonder straattheater en activiteiten voor kinderen. ProRail, NS en de Gemeente Baarn nodigen iedereen hiervoor van harte uit. De toegang is gratis. Kom dus heerlijk nazomeren op het Stationsplein onder het genot van straattheater, tapas en fijne muziek. Het programmaboekje is verkrijgbaar op het gemeentehuis en VVV Baarn. Het Stationsplein is speciaal voor de gelegenheid afgezet voor autoverkeer.

Programma

14.00 uur Opening
Op het grote podium is om 14.00 uur de feestelijke opening met aansluitend verschillende optredens.

14.15 uur Optreden Marike Jager en band
Marike Jager is een groot talent en een aanwinst voor de popmuziek. Niet voor niets won deze singer/songwriter de Grote Prijs van Nederland en werd ze afgelopen jaar genomineerd voor twee Edisons. Een echte aanrader!

16.00 uur Optreden Zabumba
âForróâ is dansmuziek uit de âSertàoâ, het barre achterland in het noordoosten van Brazilië. Met snelle, ruige teksten en een meeslepende accordeon. Het is heerlijk nazomeren met Zabumba. Het âvorstelijkeâ station Baarn in een warmbloedige Zuid-Amerikaanse sfeer.

Theater op het Stationsplein
De hele middag zijn er op het Stationsplein tal van straatacts en optredens. In samenwerking met theatermaker Mireille Verheyen zijn er op en rondom het mooie plein prachtige âliving statuesâ, verrassende theateracts en verschillende circusacts te zien.

De Vrolijke Kitsch Fiets
Met een vrolijke fiets bereik je meer dan alleen je bestemming. Wil je dat ook? Kom dan met je fiets naar de speciale tent op het Stationsplein. Rode rozen, gouden vlinders, groene klimop â er is genoeg kitsch aanwezig voor een eigen unieke vrolijke uitstraling.

Schminkatelier
Laat je gezicht mooi versieren in het schminkatelier Baarn. Stoer, lief of heel mooi? Alles kan! Op diverse picknicktafels staan potten met kleurpotloden. Hier kun je aanschuiven om te kleuren en tekenen. Als je wilt wordt je tekening opgehangen.

Bezoek de Koninklijke wachtkamer
Station Baarn beschikt over een Koninklijke wachtkamer. Een prachtig stukje cultureel erfgoed dat enige tijd was gesloten voor publiek. Tijdens het openingsfeest is de Koninklijke wachtkamer weer te bezichtigen. VVV Baarn verzorgt dan vier gratis exclusieve rondleidingen. Reserveren kan vanaf donderdag 17 september aan de balie van VVV Baarn op de Brinkstraat 12. Wees er snel bij, want vol is vol!

Tentoonstelling Historie van station Baarn
In de stationshal is een tentoonstelling ingericht over de geschiedenis van station Baarn. Een buitenkansje voor liefhebbers met veel uniek historisch beeldmateriaal.

Tapas en dankjes bij Theehuis-Café De Generaal
Speciaal voor de gelegenheid staat er midden op het Stationsplein een overdekt terras met gezellige zitjes. In een sfeervolle tent verwent Theehuis-Café De Generaal gasten met lekkere tapas en heerlijke drankjes die passen bij een fijne nazomermiddag. Overal op het plein staan picknicktafels waar je zo kunt aanschuiven.

Locatie en bereikbaarheid
Het Stationsplein ligt vóór het station in Baarn. In verband met de beperkte parkeercapaciteit is het advies om te voet, per fiets of met het openbaar vervoer te komen. Naast de toiletten staat een EHBO-post. Dit is ook de ontmoetingsplek voor ouders en - eventueel uit het oog geraakte - kinderen.

Het openingsfeest station Baarn is een samenwerking van ProRail, NS en gemeente Baarn.