Gemeente Hoorn

Op Burendag geen vergunning nodig voor activiteiten buiten

Op zaterdag 26 september is het Burendag. Meerdere inwoners van Hoorn hebben aangegeven iets leuks te gaan organiseren in hun straat of buurt. Als dit buiten in de openbare ruimte gebeurt, hoeft men geen vergunning aan te vragen. De organisator moet het evenement wel melden bij de gemeente.

Na het melden ontvangt de organisator een brief van de gemeente waarin staat waaraan het evenement moet voldoen. Een evenement moet bijvoorbeeld geen overlast voor het verkeer veroorzaken, niet onnodig veel geluid veroorzaken. Ook moet het afval na afloop worden opgeruimd. In het geval van een barbecue, ontvangt de organisator de brandveiligheidsvoorschriften voor een openbare barbecue.

Melden
Organiseert u iets buiten in de openbare ruimte? Dan kunt u dit de gemeente Hoorn laten weten via telefoonnummer: (0229) 252423 of per e-mail: vbt@hoorn.nl.

Meedoen
Meer dan honderd inwoners van Hoorn hebben al aangegeven dat zij op 26 september hun buren uitnodigen voor een etentje. Ook u kunt nog meedoen. Als u zich voor 26 september aanmeldt bij stichting Netwerk, krijgt u tien euro als bijdrage in de boodschappen. U kunt ook een bijdrage ontvangen als u in groter verband iets in uw buurt wilt organiseren op Burendag. Wilt u meer weten? Bel dan naar Stichting Netwerk, telefoon 0229 212587. Of kijk op de website www.etenbijjeburen.nl. Als u geen gebruik maakt van de mogelijkheid tien euro te ontvangen, maar die dag wel iets leuks organiseert voor uw buren, wil u dit dan ook aan stichting Netwerk laten weten. Laatste wijziging van deze pagina: 18 september 2009