VU medisch centrum
Doe mee met de Reuma Beweegdag in Amsterdam!

18 september 2009

Op zaterdag 26 september vindt voor de eerste keer de Reuma Beweegdag in Amsterdam plaats. Iedereen met reuma kan meedoen aan sportieve workshops, interactieve presentaties en uitgebreide informatiemarkt. Deelname is gratis. Topsporter Annamarie Thomas verzorgt de warming-up. De Reuma Beweegdag wordt georganiseerd door VU medisch centrum in samenwerking met het Jan van Breemen Instituut en de Stichting Bechterew in Beweging. Meer informatie en aanmelding op: www.VUmc.nl/reumabeweegdag

De Reuma Beweegdag is bedoeld voor patiënten met de ziekte van Bechterew, reumatoïde artritis en kinderen met Jeugdreuma. Door op een juiste manier te sporten en te blijven bewegen kan iedereen vitaler door het leven gaan, ook mensen met een chronische aandoening als reuma. Partners, begeleiders en ouders zijn op deze dag uiteraard ook van harte welkom!

Programma
De gehele dag zijn er verschillende demonstraties en workshops zoals pilatus, zumba, yoga, salsa, volleybal en tal van andere sporten. Voor kinderen wordt een speciaal programma aangeboden met streetdance, acrogym, kinderyoga en judo. Daarnaast zijn er interactieve presentaties over bewegen en reuma die gegeven worden door reumatologen en fysiotherapeuten van het JBI en VUmc. Ook kunnen deelnemers een kijkje nemen op de uitgebreide informatiemarkt.

Warming-up met topsporter Annamarie Thomas
Schaatsster Annamarie Thomas is ambassadrice van de Stichting Bechterew in Beweging en tevens Bechterewpatiënt. Zij zal op de Reuma Beweegdag de warming-up verzorgen en een beweegworkshop geven.

Meedoen?
Ruim 200 patiënten hebben zich al aangemeld. Wilt u ook meedoen aan de Reuma Beweegdag? Inschrijven kan online via www.VUmc.nl/reumabeweegdag of door het invullen van de antwoordkaart bij de balie reumatologie van VUmc (De Boelelaan 1117) of bij de receptie van het JBI (dr. Jan van Breemenstraat 2