Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Turndag in Rotterdam

Op 26 september ook in IJsselmonde

Elf turnverenigingen slaan de handen ineen en promoten op zaterdag 26 september Rotterdam als turnstad. Op de Rotterdamse Turndag 2009 openen turnverenigingen op verschillende locaties in Rotterdam en omstreken hun deuren om hun sport te demonstreren.

De Rotterdamse Turndag 2009 is een initiatief van drie turnverenigingen die meedoen aan het project Meedoen allochtone jeugd door sport. De turnverenigingen die aan dit project deelnemen zijn 2TURN-Rotterdam, SV T.H.O.R. en ASV Advendo. Acht andere turnclubs hebben zich inmiddels ook aangemeld voor de Rotterdamse Turndag. Hierdoor bieden tenminste elf clubs op 26 september, verspreid over heel regio Rotterdam, turnactiviteiten aan.

Met uiteenlopende activiteiten kunnen kinderen in en rond Rotterdam kennismaken met de turnsport.
De elf verenigingen die aan de Rotterdamse Turndag deelnemen zijn: 2TURN-Rotterdam, SV T.H.O.R., ASV Advendo GV Animo, sv D.O.T.O. Bergschenhoek, GVL, GVO, HSV 1946, STAR, Turnschool Turnpoint Rotterdam en W.I.K.

Kennismaken in de buurt
Kinderen en ouders die het leuk vinden om demonstraties te bekijken of zelf willen turnen, kunnen op 26 september bij één van de deelnemende verenigingen terecht. De Rotterdamse Turndag vindt ook plaats op diverse plekken in de deelgemeente IJsselmonde:
- GVL, gymzaal Molièreweg 629b, van 11:00 - 16:00 uur. www.gvlombardijen.nl

- STAR, gymzaal Waleweinpad 250, van10:00 - 13:00 uur. www.springacademie.nl/selectie

- SV THOR, gymzaal Oldenoord 77, van 10:00 - 17:00 uur. www.svthorrotterdam.
Meer informatie vindt u op www.rotterdamsportstad.nl/turndag. (Vergeet niet om makkelijk zittende kleding en gym- of turnschoenen mee te nemen).