Officiële onthulling kunstwerk Kabakov door Job Cohen

21/09/2009 16:15

Arkin

Op zaterdag 26 september 2009 onthult burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, het kunstwerk dat op verzoek van Mentrum Arkin en Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR) belangeloos is ontworpen door het internationaal befaamde Russische kunstenaarsduo Ilya en Emilia Kabakov. Zij worden in kunstkringen beschouwd als de belangrijkste Russische kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog.

Dit kunstwerk, 'How to meet an angel', bestaat uit drie ladders met op de bovenste ladder een figuur die 27 meter boven straatniveau met wijd open armen klaar staat om een beschermengel te ontmoeten. Het kunstwerk wordt bevestigd aan de gevel van de Mentrum kliniek aan de 1e Constantijn Huygenstraat in Amsterdam. Het kunstwerk gaat over hoop, ondersteuning en de stapsgewijze weg naar herstel. Bijgaand vindt u een achtergrondartikel over het kunstwerk inclusief een impressie van het werk door de kunstenaars.

Programma:


- 12.00 - 13.00 uur, persbriefing. Voorafgaand aan de onthulling van het kunstwerk geven Ilya en Emilia Kabakov een uitleg over het kunstwerk. Tevens zijn er vertegenwoordigers van Mentrum en SKOR aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Locatie: SMART.


- 16.30 uur, onthulling. Burgemeester Job Cohen onthult het kunstwerk aan de gevel van de Mentrum kliniek 1e Constantijn Huygenstraat. Locatie: Mentrum kliniek.

We horen graag per ommegaande of u aanwezig bent bij de persbriefing. U kunt zich aanmelden via angel@mentrum.nl.

De persbriefing vindt plaats bij SMART project space, Arie Biemondstraat 105-113, 1054 PD, Amsterdam. Er is beperkte ruimte om te parkeren. SMART is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (tram 7 / 17 halte Ten Katestraat of tram 1 halte Jan Pieter Heijestraat).

De onthulling vind plaats bij Mentrum kliniek, 1e Constantijn Huygensstraat 38, 1054 BR, Amsterdam. Er is beperkte ruimte om te parkeren. De kliniek is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (tram 3 / 12 halte Overtoom of tram 1 halte 1e Constantijn Huygenstraat).

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.mentrum.nl