Vrouwen weten weinig over anticonceptie

22/09/2009 11:10

Kodyo B.V.

26 september a.s. is het Wereld Anticonceptiedag. Wereldwijd is het doel de acceptatie voor het gebruik van anticonceptie te verhogen en zo ongewenste zwangerschappen te voorkomen. In Nederland wordt al veel anticonceptie gebruikt, maar de kennis van Nederlandse vrouwen over anticonceptie is vaak nog beperkt. Vooral de diverse mogelijke voorbehoedsmiddelen, maar ook verschillen tussen anticonceptiepillen zijn nauwelijks bekend bij vrouwen.

Internet belangrijke informatiebron

Voor jonge vrouwen en meisjes zijn vriendinnen en moeders de belangrijkste informatiebron als het gaat om anticonceptie. Bij een eerste bezoek aan de huisarts zal deze de verschillende mogelijkheden noemen. In de praktijk blijkt echter dat in het bijzonder jonge meisjes ook na dit gesprek nog weinig weten over de verschillende soorten anticonceptiepillen.

Vrouwen zoeken veelvuldig op internet naar extra informatie. "Wij zien dat de behoefte aan medische informatie groot is. Maandelijks bezoeken meer dan 30.000 jonge vrouwen en meisjes de website www.anticonceptiepil.nl. Anticonceptie is voor jongeren dus een heel belangrijk onderwerp. Het mooie van internet is dat je anoniem kunt zoeken, dat het gratis is en dat je de informatie rustig nog eens kunt nalezen," aldus Christiaan Melissen van de website www.anticonceptiepil.nl.

www.anticonceptiepil.nl

In het kader van Wereld Anticonceptiedag zal op www.anticonceptiepil.nl een vragenlijst staan, die vrouwen meer inzicht geeft in de verschillende anticonceptiemethoden. Om vrouwen te stimuleren hun kennis te testen, maken deelnemers tot half oktober bovendien wekelijks kans op de nieuwe ipod nano.





http://www.anticonceptiepil.nl