FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten houdt poortacties bij DHL Express in Den Haag

Deze weken houdt FNV Bondgenoten poortacties bij de verschillende vestigingen van DHL Express. Dinsdag 22 september is er een actie bij de vestiging in Den Haag. De cao-onderhandelingen met het bedrijf zin vastgelopen, omdat DHL niet op de eisen van de bond wil ingaan. Tijdens de poortacties wil de bond de werknemers oproepen naar actievergaderingen te komen.

FNV Bondgenoten wil in een nieuwe cao voor de 2000 DHL Express-medewerkers onder andere een loonsverhoging van 1,5 procent en een eenmalige uitkering van 0,6 procent afspreken. Ook wil de bond een verbetering van de positie van uitzendkrachten binnen het bedrijf.

Volgens Egon Groen, bestuurder FNV Bondgenoten, verschuilt DHL zich achter de economische crisis. "Ze willen niks, zeggen dat de zaken flink zijn teruggelopen, maar 2008 was wel een topjaar voor DHL en van mijn leden hoor ik dat ze zich een slag in de rondte moeten werken", aldus Groen.

De actievergaderingen zijn 26 september en 3 oktober. Dan beslissen de leden van FNV Bondgenoten of ze daadwerkelijk in actie willen komen voor een betere cao.