Woonbond


22-09-2009

Eén miljoen euro uitgegeven aan actieve buren voor Burendag

Het thema van de vierde Burendag aanstaande zaterdag 26 september is 'Maak van je buurt je thuis. Want als mensen zich thuis voelen in hun buurt, zijn ze ook gelukkiger, zo redeneren de initiatiefnemers van de Burendag, het Oranjefonds en Douwe Egberts. Dit jaar heeft het Oranjefonds één miljoen euro uitgegeven aan zon 1550 actieve buurten. Er konden tot 22 september aanvragen worden ingediend.

Op www.burendag.nl is te zien welke activiteiten er plaatsvinden in een buurt en welke buurtorganisaties open huis houden. In 2008 deden meer dan een half miljoen mensen mee aan ruim 11.000 activiteiten.

Minister Eberhard van der Laan (WWI) bezoekt dit jaar twee buurten in Amsterdam: de Sloterplas waar een groep wijkbewoners zwerfvuil gaat opruimen en gezamenlijk gaat picknicken, en het Geuzenveld waar een groepje buurtbewoners op bezoek gaat bij Geuzenhoek, een centrum voor mensen met een psychiatrische handicap. Door het hele land gaan bekende Nederlanders bij buren langs die geld ontvingen van het Oranje Fonds en trakteren hen op taart en koffie. Ali B gaat bewoners in Almere een handje helpen, Thomas Berge is in Deventer en Ben Cramer bezoekt de gemeente IJsselstein.