Gemeente Spijkenisse


Zaterdag 26 september feestelijke opening jc Maaswijk

24 september 2009

Opening JC Maaswijk

De jeugd in Maaswijk heeft sinds kort een eigen jongerencentrum bij het vernieuwde winkelcentrum Maaswijk.

Wethouder Jan Willem Mijnans verricht op zaterdag 26 september 2009 om 13.30 uur de feestelijk opening. De wethouder maakt een paneel met graffiti af, dat eerder deze week door graffitikunstenaars is gemaakt. Dit paneel wordt op een mooie plek opgehangen in het jongerencentrum.

Op de dag zelf is er veel te doen voor jongeren waarbij ook het geheel vernieuwde activiteitenplein wordt gebruikt. Dit terrein ligt bij het jongerencentrum en is te bereiken door een moderne loopbrug. Op het terrein ligt een pannaveld, een skate-plein en een pleintje (multiveld) dat voor andere sporten kan worden gebruikt.

Bezoekers kunnen op zaterdagmiddag demonstraties zien en meedoen aan de volgende activiteiten:

Skateland Rotterdam Demo op skateplein
Aanvang14.00 en 16.00 uur.
Stichting Skateland geeft een skatecursus. Je moet wel een doorzetter zijn en tegen een stootje kunnen.

Soccershowdown op pannaveld
Aanvang 14.30 uur.
Soccershowdown is bedacht door de grondleggers van het hedendaagse straatvoetbal en Freestyle voetbal: Soufiane Touzani en Kenan Rathinho. Door vele straatvoetballers wereldwijd worden deze spelers geroemd door hun skills, discipline en uithoudingsvermogen. Tijdens de opening zal Soccershowdown een demonstratie verzorgen en kunnen bezoekers hun techniek meten in een freestyle challenge.

Groovekings (breakdance) in de buitentent
De show van de Groovekings, bekend van het programma Holland 's Got Talent, begint om 15.45 uur. Mis deze demonstratie niet.

Zumba workshop in het jongerencentrum
Aanvang 16.00 uur.
Zumba is de nieuwste trend in de sportscholen. Aerobics maar dan op Latijns-Amerikaanse muziek en waarbij je beweegt met de heupen.

Daarnaast kan iedereen op het nieuwe multiveld meedoen aan diverse sporten, is er een DJ die voor muziek zorgt en kan men het nieuwe jongerencentrum bezichtigen. Binnen kan men spelletje spelen op playstation, Wii, airhockey of een potje poolen. In de tent is een doorlopende workshop graffiti.

Jongerenventrum Maaswijk
Vasalisplein 17
3207 HX Spijkenisse
telefoon: (0181) 63 41 25

Interne links


* Jongerencentra