Paul de Leeuw laat fans om bitterballen en bamihappen strijden

24/09/2009 14:23

Identity Games

Televisiepersoonlijkheid lanceert eigen bordspel onvoorSPELbaar in geboortestad Rotterdam

Zoveel mogelijk vette happen verzamelen, dat is het doel dat de tientallen fans van Paul de Leeuw hebben als zij zaterdag 26 september voor het eerst onvoorSPELbaar spelen. In dit bordspel, dat Paul de Leeuw en E.V.A. Media samen met spellenfabrikant Identity Games ontwikkelden, geldt namelijk hoe meer plastic bitterballen en bamihappen iemand verdient, hoe meer punten de speler heeft. Vanaf 15.00 uur barst in boekhandel selexyz donner in Rotterdam het speelplezier los en gaan de fans de strijd met elkaar aan om een plek in de finale te bemachtigen. Om 15.45 uur zijn de finalisten bekend en zal Paul de Leeuw de beslissende spelronde zelf presenteren.

Raad het plaatje dat Paul voordraagt

In deze finale komt het spelonderdeel 'Candlelight' aan bod. Hierbij draagt De Leeuw in het Nederlands vertaalde teksten van buitenlandse liedjes voor en moeten de overgebleven spelers zo snel mogelijk raden uit welke liedjes deze teksten afkomstig zijn.

Favoriete maaltijd en plezier komen samen op speelbord

Paul is zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van onvoorSPELbaar, dat nu al genomineerd is als Speelgoed van het Jaar 2009. Niet alleen liet hij zich voor de vormgeving inspireren door een van zijn favoriete maaltijden, ook de opdrachten werden door hem bedacht. 'Voor mij was het belangrijk om een spel te maken waaraan je met zijn allen veel plezier kunt beleven, maar waarmee je elkaar ook flink kunt zieken. Met onvoorSPELbaar is dat helemaal gelukt,' legt De Leeuw uit.

Geblinddoekt De Nachtwacht tekenen

Wie zich alvast wil voorbereiden op de voorrondes in selexyz donner om meer kans te maken op een finaleplaats, kan gaan trainen op de onderdelen 'Kennis', 'Blind tekenen' en 'Bel & Zing'. In het bordspel zitten verder nog de rondes 'Mijn wens is...', 'Interview', 'Typetje' en 'Truth or Dare'. Voor de thuisspeelversie van onvoorSPELbaar heeft Paul de Leeuw ook een speciale dvd opgenomen vol vragen en opdrachten.

OnvoorSPELbaar kan gespeeld worden met minimaal drie personen en is geschikt voor iedereen ouder dan 12 jaar.