Bekende Nederlanders worden 'moeder' van de armste kinderen

24/09/2009 15:20

ChildsLife International

Een aantal bekende Nederlanders, jonge zakenvrouwen, voetballers, motorliefhebbers en tientallen andere 'moeders', zullen aanstaande zaterdag 26 september op het Museumplein in Amsterdam aandacht vragen voor de armoede onder de kinderen in de wereld.

Musicalsterren Dominique van Vliet en Martin van Bentem, televisiekok Rob Geus en model Kim Feenstra zullen aanstaande zaterdag 2.500 kinderportretten op het museumplein plaatsen in de vorm van een levensgroot sleutelgat.

"Wij zelf zijn de sleutel tot de oplossing in de strijd tegen de armoede", aldus Dominique van Vliet. "Er worden in de armoedebestrijding steeds betere resultaten geboekt. We zijn op de goede weg. Wereldwijd gaan steeds meer kinderen naar school en de strijd tegen HIV/AIDS begint zijn vruchten af te werpen. Maar ook nu in tijden van financiële en economische crisis, is het van het grootste belang dat we ons in blijven zetten in de strijd tegen de armoede", aldus de actrice en een van de moeders van 16.000 kinderen.

Martin van Bentem, die voor ChildsLife naar de grootste sloppenwijk van Afrika, Kibera, reisde, heeft met eigen ogen gezien hoe je met kleine inspanningen toch al grote resultaten kunt boeken. "Het drama van armoede onder de miljoenen kinderen in de wereld is dat zij meestal geen moeder meer hebben die voor hen kan zorgen. Maar zonder moeder kan een kind niet opgroeien. De droogte in Kenia is momenteel zo hevig dat het vee sterft, er te weinig voedsel en water is. We moeten de kinderen en hun families daar nu blijven helpen. Dat is een zaak van ons allemaal", aldus Martin van Bentem.

De manifestatie op het museumplein is het startsein van een grote landelijke campagne '16.000 moeders (m/v) gezocht' van hulporganisatie ChildsLife International. In deze campagne roept ChildsLife iedereen in Nederland op om 'moeder' te worden van de 16.000 kinderen die zij een toekomst biedt.

ChildsLife is actief in een aantal van de armste regio's van de wereld. Zij biedt kinderen en hun families praktische hulp op het gebied van voeding, onderwijs, HIV/AIDS zorg en infrastructuur. De organisatie gelooft dat kleinschalige projecten met een resultaatgerichte aanpak met lage overhead de beste manier is om de armoede in de wereld te bestrijden. Zij werkt hiervoor samen met lokale organisaties en overheden. Door de economische crisis heeft ChildsLife zelf ook moeten korten op haar programma's. Maar het is juist nu nodig om te blijven investeren in armoedebestrijding.