NCRV

NCRV-radio dit weekend

SnoTime, Cappuccino, Schepper & Co, Volgspot

SnoTime

Zaterdag 26 september

6.05 uur, Radio 2

Presentatrice Diana Sno geeft een overzicht van de opmerkelijkste artikelen uit de nieuwe tijdschriften van deze week. Boekenkeizer Jaap Friso bespreekt een stapel jeugdboeken en kok Peter Jansen geeft een smakelijk seizoensrecept.

Cappuccino: 99 Procent Puur

Zaterdag 26 september

09.00 uur, Radio 2

Zaterdag is 99 Procent Puur te gast bij NCRV Cappuccino op Radio 2, live vanuit Hilversum. Zij brengen een akoestische versie van de huidige single âOm mijâ met Maria de Fàtima. Daarnaast geven ze een interview.

SnoTime

Zondag 27 september

6.05 uur, Radio 2

Op zondag maakt Diana je zachtjes wakker met vooral heel veel heerlijke platen, verpakt in bijvoorbeeld 'De Monumentenlijst' of de 'SNOozeplaat...'

Schepper & Co: De kracht van het zingen

Zondag 27 september

15.00 uur, Radio 5

In Zutphen zijn dit weekend voor de elfde keer de NCRV-Kerkmuziekdagen. Het thema is: Zingen aan het water. NCRVâs Schepper & Co praat over âde kracht van het zingenâ.

Wat doet zingen met ons lijf? Daarnaast een onderzoek naar de brede traditie van het zingen in de kerk.

Dit gebeurt aan de hand van onderstaande stellingen:

Stelling 1: Een mens kan niet zonder zingen

Stelling 2: Zonder zingen kan ik niet geloven

Stelling 3: Iemand als Frans Bauer moet in de commissie voor het Nieuwe Liedboek

Te gast zijn Dr. Gert Landman, predikant De Bilt en liturgiedeskundige, Christiaan Winter, kerkmusicus, Helma Bannink, stemcoach en cantor Cantorij Sittard en Wim Ruessink, kerkmusicus.

Volgspot: De Nieuwe Snaar in Volgspot

Zondag 27 september

23.00 uur, Radio 2

In NCRVâs Volgspot deze zondag te gast in het Mediacafé de Vlaamse folk-/cabaretgroep De Nieuwe Snaar. De formatie van de broers Jan en Kris de Smet, Geert Vermeulen en Walter Poppeliers. Ze draaien al heel wat theaterseizoenen mee en hebben inmiddels elf albums op hun naam staan sinds het begin van de groep in 1982.

Het afgelopen theaterseizoen toerde De Nieuwe Snaar met hun programma Foor 11 langs de Belgische theaters. Na een rustpauze tijdens de zomer zijn ze er nu klaar voor om in Nederland te gaan spelen. Op 1 oktober gaan ze van start in Leiden en op die dag komt ook de cd van Foor 11 uit en een dvd van de complete voorstelling. De Belgische pers was lovend over deze elfde theatershow en bestempelde het als hun beste programma ooit.

In het Mediacafé spelen de mannen vier liedjes live, maar ook brengen ze hun favoriete kleinkunstliedjes mee van onder andere Jan de Wilde en Boudewijn de Groot.