Gemeente Breda

Manifestatie âSamen verder na 2009â in Hoge Vucht, Doornbos en Linie

Op zaterdag 26 september vindt de manifestatie âSamen verder na 2009â plaats in het winkelcentrum Hoge Vucht. Wethouder Snier van Wijkontwikkeling verricht om 10.00 uur de opening. Aansluitend informeert wethouder Heerkens de bewoners over de ontwikkeling van Geschikt wonen voor iedereen (GWI) in de wijk.

Tijdens âSamen verder na 2009â praten de bewoners over de ambities voor de komende jaren in hun wijken. In 2001 is, samen met bewoners, gemeente, woningcorporaties en allerlei organisaties en instellingen, de visie âSamenwerken aan Leefbaarheid in Noordoostâ opgesteld.

In de ontwikkelvisie staan de uitgangspunten voor de uitvoering van het ontwikkelplan rondom de themaâs: onbekommerd wonen, zicht op vooruitgang en Noordoost op de kaart.
Nu, halverwege het traject, is het een goed moment om stil te staan bij wat er is gerealiseerd en te kijken naar wat er nog moet gebeuren.

Veel bereikt
De uitvoering van de plannen kost veel tijd, maar vooral de laatste jaren zijn er veel zaken zichtbaar. Enkele voorbeelden zijn het opnieuw inrichten van de Brusselstraat en de Lelystraat, de renovatie van Biesdonk en de toekomstplannen voor Geeren-Zuid en Wisselaar. Ook op sociaal en economisch gebied is er veel bereikt, onder meer de Vrouwenstudio Amalia, het Grote Broerproject, Werk aan de wijk en het aanstellen van een ondernemerscoach voor het Edisonplein. Uiteraard kunnen wijkbewoners zich uitgebreid informeren over de betekenis en de ontwikkeling van Geschikt wonen voor iedereen in hun buurt.

Aanschuiven
Tijdens de manifestatie is er een fototentoonstelling met een overzicht van de plannen die gerealiseerd zijn. De partners in het samenwerkingsverband âSamenwerken aan leefbaarheidâ laten bovendien zien welke ambities zij hebben voor de komende tijd. In een speciaal ingerichte âSALonâ gaan leden van de stuurgroep Samenwerken aan Leefbaarheid (wethouder Snier, directeuren van de woningcorporaties WonenBreburg, Laurentius en Singelveste AlleeWonen , stichting Elisabeth en de OBN Wijkraad) en hun medewerkers daarover informeel in gesprek met bewoners. Iedereen die wil meepraten kan spontaan aanschuiven. Alle verzamelde meningen en suggesties worden meegenomen in het actieplan voor de periode 2010 tot 2015.

Breda, 25 september 2009