Gemeente Enschede

Rijkswaterstaat sluit eerste deel werkzaamheden A1 af

Werkzaamheden tussen knooppunt Buren en Hengelo-Noord afgerond

Rijkswaterstaat sluit zaterdag 26 september het eerste deel van de werkzaamheden van het groot onderhoud aan de A1 af. De aannemer zal dan de laatste werkzaamheden verricht hebben tussen het knooppunt Buren en Hengelo-Noord. Deze werkzaamheden zijn op 2 juni jl begonnen en hebben de gehele zomer geduurd. De oude betonplaten zijn vervangen door een laag ZOAB. Ook aan bruggen en viaducten die de A1 kruisen is onderhoud gepleegd. De afronding van de werkzaamheden betekent voor de weggebruiker een betere kwaliteit wegdek en daardoor een betere en veiliger doorstroming. Voor omwonenden neemt geluidhinder af.

Het deel tussen knooppunt Buren en Hengelo-Noord was het eerste deel van de A1 tussen Buren en de Duitse grens dat aangepakt werd. Omdat dit het drukste traject is, is dit werk grotendeels tijdens de zomermaanden gedaan.

Voorbereiding
Rijkswaterstaat is tevreden over het verloop van deze werkzaamheden. Er is relatief weinig hinder ervaren. Grootschalige verkeershinder is er niet geweest, de hinder is beperkt gebleven tot een incidenteel oponthoud op de A1 zelf. De uitwijkroutes zijn niet ingezet. Er zijn daarnaast tijdens de werkzaamheden weinig klachten geweest van de weggebruikers. Dit is te danken aan een goede voorbereiding door alle betrokken partijen, uitgebreide nationale en internationale communicatie en een goede planmatige aanpak van de aannemerscombinatie Van Gelder-Strukton Civiel en Reef Infra.

Afronding
De werkzaamheden zijn zonder tegenslagen zaterdag 26 september gereed. Dit is geheel volgens de planning: de afspraak met de aannemer was dat dit deel op 1 oktober gereed zou zijn. Rijkswaterstaat is zeer tevreden over de samenwerking met de partners te weten de aannemer, gemeenten, provincie, regio politie en andere hulpdiensten.

Vervolg
Over enkele weken, op maandag 12 oktober, start Rijkswaterstaat het volgende deel van de werkzaamheden: Oldenzaal-Oldenzaal-Zuid. Deze werkzaamheden moeten op 8 november zijn afgerond. Wie hier meer over wilt weten kan terecht op een inloopavond in het stadhuis van Oldenzaal, Ganzenmarkt 1, op 29 september tussen 18.00 en 20.00 uur. In 2010 komen de resterende delen van de A1 tussen Buren en de Duitse grens aan de beurt. Het gehele werk moet eind 2010 gereed zijn.

Geplaatst: 25 september 2009.

25 september 2009