Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FABELACHTIGE AVOND IN DIERENRIJK OP ZATERDAG 26 SEPTEMBER

Beestachtige fabeltjes bij zonsondergang en knisperend kampvuur

Nuenen, woensdag 16 september 2009 - In fabeltjes spelen dieren de hoofdrol. Het zijn vaak dromerige verhaaltjes waarbij een link wordt gelegd tussen wat dieren doen en hoe mensen denken. Op zaterdagavond 26 september organiseert Dierenrijk voor het eerst een Fabelachtige Avond. Langs de wandelroute die door het park slingert, treffen bezoekers dan niet alleen olifanten, kamelen en tijgers aan, maar ook poppenspelers en verhalenvertellers. Op deze manier krijgt een bezoek aan Dierenrijk een fabelachtig lekkere bijsmaak.

Fabeltjes mogen dan wel niet op waarheid berusten, het zijn altijd vermakelijke verhaaltjes om lekker naar te luisteren. Veelal spelen dieren een rol in die verhalen en is er altijd wel iets menselijks in hun gedrag te herkennen. Dierenrijk in Nuenen stelt bezoekers op zaterdag 26 september in de gelegenheid om tot 20.30 uur te dwalen door het schemerachtige park. Sfeerverlichting, vuurkorven en de zoete geur van geroosterde marshmallows zorgen voor een sfeervolle omgeving. Langs de wandelroute brengen verhalenvertellers de leukste fabeltjes ten gehore. Ook poppenspelers zorgen voor fabelachtig leuke momenten. Na het horen van de fabeltjes vervolgen bezoekers hun weg langs apen, rode panda's en ijsberen. Bezoekers kunnen bij binnenkomst een lampion kopen om de tocht door het park nóg fabelachtiger te maken.

Open tot 20.30 uur
Kinderen en volwassenen die zaterdag 26 september een bezoek brengen aan Dierenrijk hebben ook entree tot de Fabelachtige Avond. Vanaf 12.30 uur worden extra voederpresentaties en een demonstratie over olifantenverzorging georganiseerd. Dierenrijk (Baroniehei, Nuenen) is geopend van 10.00 tot 20.30 uur.
---