Gemeente Helden

Burendag 26 september 2009

Ieder jaar op een zaterdag in september is het landelijk Burendag. Dit is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds. Zij nodigen alle buren van Nederland uit om samen invulling te geven aan deze dag. Het thema van deze dag is dit jaar Maak van je Buurt je Thuis.

In Helden sluiten Buurt aan Zet, het Vrijwilligerswerk, het initiatief Samen zijn we Helden, het Jongerenwerk en Wonen Helden zich van harte aan bij deze oproep.

Wil je meer weten of heb je een plan klik op en/of neem dan contact op met Dina Schoenmaker, Stichting Vorkmeer, tel. (077) 307 73 50 of (06) 26 94 60 43. Reacties graag uiterlijk 10 juli 2009. Je kunt ook kijken op de website: www.burendag.nl.

Goede buren zijn samen Helden.

Goede buren maken samen voor zichzelf een fijne buurt om te wonen en te leven.

Buren in de buurt, de wijk, de straat

Buren met verschillende culturele achtergronden

Buren van jong tot oud, man of vrouw

Samen zijn we Helden

Wil je samen met je straatgenoten, wijk- of buurtbewoners, je kiët op deze dag iets doen wat het samen wonen en leven een positieve impuls geeft dan kunnen Douwe Egberts en het Oranjefonds je plan met maximaal 750,- steunen.

De voorwaarden:


1. De activiteit moet plaatsvinden op Burendag, dus op 26 september 2009.

2. Het idee is ontstaan bij buurtgenoten/buren en het plan wordt door meerdere buren uitgevoerd. Het aanvraagformulier wordt door minimaal vier buren ondertekend.

3. Het is prettig als de activiteit op Burendag een effect heeft op de langere termijn. Bijvoorbeeld plaatsen van buurtbankjes, het samen opfleuren van straat of buurt met bloembakken voor de ramen aan de gevels, maar ook ontmoeten en elkaar voortaan weten te vinden.

4. In het kader van Burendag kunt u ook geld aanvragen voor een buurtfeest maar alleen als dit feest plaatsvindt op Burendag, 26 september 2009, én gekoppeld wordt aan een andere activiteit.

23-6-2009 09:14