Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Proef volop cultuur op zaterdag 26 september

IJsselmondse kunstenaars en artiesten staan volop in de schijnwerpers

Op zaterdag 26 september van 11.30 tot 20.00 uur heeft Y=MC² (IJsselmonde is Meer Cultuur in het kwadraat) in elke wijk van de deelgemeente een divers programma voor bewoners samengesteld. Dit programma is een voorproefje van de culturele levendigheid in het nieuwe HART van IJsselmonde. Onder de naam Cultuurwerkplaats wordt daar het nieuwe culturele centrum van de deelgemeente gebouwd.

Verschillende IJsselmondse culturele groepen, verenigingen, kunstenaars en artiesten treden op. De podia staan in de Adriaen Janszkerk, bij lunchcafé De Markt, in winkelcentra Keizerswaard en Beverwaard, het LCC Lombardijen en aan de Sportlaan.

Spetterende muzikale optredens van Queen Bee en New Era Dojo worden afgewisseld met symfonische klanken van het Mandoline Orkest De Gasten en het Opzoomerkoor. Literaire voordrachten zijn er van Bas van der Ven en Gerard Koenen, en swingende optredens van de Belly Dance Foundation en nog vele andere artiesten.

In het LCC Lombardijen vindt s avonds tevens de opening van het nieuwe culturele seizoen plaats in samenwerking met Jongerenwerk IJsselmonde en Talenthouse Lombardijen.

Kunstroute Via de Cultuurscout IJsselmonde, Sanne Nelissen, is er aansluiting gevonden met de eerste Kunstroute van IJsselmonde. Kunstenaars en bedrijven uit IJsselmonde stellen eveneens op 26 september van 10.00 tot 17.00 uur hun atelier en/of locatie open voor wijkbewoners. De kunstroute is een initiatief van deelnemend kunstenares Lia Opmeer.

De kunstenaars zijn door heel IJsselmonde te vinden, zoals: Adriaen Janszkerk, de Meerweide, Laurens/Antonius, ING Bank, Tenno Garden, bibliotheek, LCC Lombardijen, de Focus, de Zonnetrap, Kampong Kita, Pathé Bioscoop, de Gouden Leeuw en diverse ateliers van kunstenaars in IJsselmonde.

Het informatieboekje over de kunstroute is verkrijgbaar bij bovengenoemde locaties en bij de informatiebalie van de deelgemeente IJsselmonde aan de Groene tuin 317.

Y=MC² op 26 september wordt mogelijk gemaakt door de deelgemeente IJsselmonde en het Pact Op Zuid om de ontwikkeling van het culturele leven in IJsselmonde te ondersteunen en te stimuleren. Het vormt de aanloop naar de opening van de Cultuurwerkplaats in 2011.

Het programma is samengesteld aan de hand van de Culturele kaart van IJsselmonde, een uitgave van de Cultuurscout IJsselmonde, en de organisatie is in handen van IJsselmondse organisatoren.