Gemeente Lansingerland

Fietsen door Lansingerland
fietstocht

Op 26 september staat Lansingerland in het teken van ontmoeten en ontdekken. Bij het nieuwe Zwembad de Windas start dan een fietstoer.

Deze fietstoer âAcht van Lansingerlandâ, is een tocht van 36 kilometer langs oude en nieuwe plekken in onze gemeente. De fietstocht is bestemd voor alle inwoners van Lansingerland. Het is de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen en buren meeneemt, want het is ook nog eens Nationale Burendag. Zoân fietstocht is een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen. In het gemeentelijk Informatiecentrum in Berkel en Rodenrijs kunt u van van 16 tot en met 25 september een stand bezoeken met informatie over 'Fietsen in Lansingerland'. Het informatiecentrum is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

De toer bestaat uit twee rondjes die beide beginnen en eindigen bij Zwembad de Windas. U kunt tussen 10.00 en 17.00 uur starten op het tijdstip dat het u schikt. Fietsers uit Bleiswijk kunnen ook starten bij ouderencentrum de Leeuwerik. Deelname aan de toer is gratis. De deelnemende organisaties organiseren tal van activiteiten en er is tegen een schappelijke prijs voldoende te eten en te drinken.

Twee rondjes
De van Oldebarneveldroute voert langs Berkel centrum, Landscheiding, halte Rodenrijs, gemaal Berkelse Zweth, Laan van Koot, Oudelandselaan en weer terug naar het zwembad. De totale lengt is 16 km. Tijdens de toer kunt u een bezoek brengen aan onder meer diverse zorgcentra, de gemeentewerf in Berkel en Rodenrijs en het gemaal Berkelse Zweth.

De andere route van 20 kilometer leidt de fietsers in oostelijke richting en gaat door het Rottemerengebied, Bleiswijk en Bergschenhoek. U kunt onder andere een bezoek brengen aan de kerk in Bleiswijk, het Historisch museum van Bleiswijk of de woningbouwcorporatie 3B Wonen.

Verder is er een speciaal parcours voor scootmobielen uitgezet met vertrek en aankomst bij de Leeuwerik in Bleiswijk,

Activiteiten
Verhitte fietsers kunnen terug bij de Windas tussen 13.00 en 16.00 uur gratis een verfrissende duik nemen in het zwembad. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur is er een spannende Aquademonstratie. De fietstoer wordt muzikaal omlijst door een gezamenlijk concert van Crescendo, Helicon en Concordia. Zij treden om 11.00 uur op De Visch in Berkel centrum, om 13.30 uur in het dorpshart van Bergschenhoek en om 15.00 uur in Bleiswijk.

Organisatie
De organisatie is in handen van Piet Mazure van de Fietsersbond, Herman Pruisken van de pedaalridders, Ies Krijtenburg en Gerard Bovens met steun van tal van maatschappelijke organisaties.Nadere informatie Gerard Bovens, telefoon: (010)5114475 of e-mail bovens49@hetnet.nl

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

In bijgevoegd document treft u alle informatie aan over deze unieke fietstocht.

Te downloaden:

* Ontdekken van het oude en nieuwe lansingerland.pdf (18,03 KB)