Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Genieten langs de Texelse lammetjesroute tijdens de Week van de Smaak

De lammetjesroute op Texel staat op zaterdag 26 september geheel in het teken van de landelijke Week van de Smaak. Wie de VVV-lammetjesroute die dag fietst, kan bij een aantal bedrijven langs de route genieten van gratis gerechten gemaakt van het door Waddengoud gecertificeerde Texelse lamsvlees. Bovendien maken deelnemers kans op een gratis diner bij één van de drie Texelse restaurants die meedoen met de National Gastronomy Award Waddensea 2009.

Proeverijen

Bij Specialiteitenslagerij Goënga en boerderij De Lindehoeve in Den Hoorn, boerderij Hoogvliet in De Waal en boerderij Klein Zeeland in Oosterend kunnen bezoekers proeven van overheerlijke gerechten en hapjes gemaakt van het Texelse lamsvlees met het Waddengoud-keurmerk. Klein Zeeland werkt hiervoor zelfs samen met Texel Catering Ruud Boom. 'Zo kunnen we laten zien waar ons Texelse lamsvlees vandaan komt en kunnen mensen zelf zien hoe wij als Waddengoud-boer met de lammeren omgaan. Betere promotie is er niet en wat is er nu verser dan eten direct van de boer', aldus Carlo Veeger van boerderij De Lindehoeve.

Ook Texel Wool in Oudeschild doet mee, hoewel de dekbeddenproducent niet langs de fietsroute is gevestigd. Hier kunnen de bezoeker niet eten, maar een gratis schoonheidsbehandeling krijgen met cosmetica gemaakt van wolvet van echte Texelse schapen.

Gratis diner

Bezoekers van de deelnemende bedrijven krijgen een 'Texelse smaakkaart'. Is deze culinaire strippenkaart ondertekend door minimaal drie van de vijf ondernemers, dan maken zij kans op een dinerbon ter waarde van 50 euro. De winnaar kan deze bon besteden bij Grand Hotel Opduin in De Koog, Brasserie Rebecca in De Waal of Eilandkeuken Vincent in het Dennenbos. Alle drie de restaurants doen mee met de National Gastronomy Award Waddensea 2009 in Leeuwarden, een professionele kookwedstrijd voor chef-koks uit het Waddengebied. De smaakkaart is ook verkrijgbaar bij de VVV in Den Burg.

Week van de Smaak

Deze culinaire festiviteit is georganiseerd door VVV Texel en Stichting Waddengroep in het kader van de Week van de Smaak. Tijdens dit landelijke evenement dat plaatsvindt van 20 tot en met 27 september, staat het verse en ambachtelijke product centraal. In heel Nederland zijn er allerlei festiviteiten met een culinaire invalshoek, met Amsterdam als Hoofdstad van de Smaak. De Week van de Smaak wordt georganiseerd door Biologica (zie ook www.biologica.nl).

De Lammetjesfietsroute is verkrijgbaar bij VVV Texel voor ¤ 2,50. De rooute kan ook besteld worden via de webshop van VVV Texel op www.texel.net


---