Nederlandse Jeu de Boules top naar Harlingen voor NK


HARLINGEN, 20090921 -- Het Nederlands Kampioenschap jeu de boules doublet wordt op 26 september 2009 in Harlingen gespeeld.

Ongeveer 70 teams gaan strijden voor de Nederlandse titel. Doormiddel van voorrondes die een afvalsysteem tot gevolg hebben wordt op het einde van de dag de finale gespeeld. Aanvang: 10.00 uur. Plaats van handeling is het Boulodrome gevestigd aan de Jetting 5 in Harlingen. Het is de thuisgrond van de jeu de boulesvereniging Boulegoed. Zij zijn gastheer voor de toernooiorganisatie die in handen is van de nationale bond (NJBB).

Behalve dat jeu de boules vaak tijdens vakantie of als recreatiespel wordt gespeeld is er ook een competitie. Daarnaast worden er veel toernooien georganiseerd. Bij de bond zijn inmiddels zo'n 18500 leden aangesloten. De ambitie van het bondsbestuur is om naar 25000 leden door te groeien. Jeu de boules is erkend als topsport.

De Harlingse vereniging (www.boulegoed.nl) heeft momenteel zo'n 90 actieve leden. Naast de competitie en clubactiviteiten verzorgt Boulegoed jeu de boulesclinics voor personeelsverenigingen, bedrijven, familiefeesten en wijkverenigingen. De agenda van de vereniging staat tot januari 2010 volgeboekt met aanvragen voor deze clinics.





Ingezonden persbericht