Lotgenotencontactdag AD(H)D 2009 in Blijdorp


BILTHOVEN, 20090922 -- AD(H)D is een aandoening die ook bij volwassenen steeds vaker vastgesteld wordt. Er is vanuit deze groep een grote behoefte aan meer informatie over de aandoening maar vooral ook aan contact met lotgenoten. Op 26 september a.s. ontmoeten circa 2000 lotgenoten elkaar in diergaarde Blijdorp.

Op 26 september aanstaande vindt de eerste landelijke lotgenotencontactdag plaats voor iedereen met of betrokken bij AD(H)D en/of aanverwante stoornissen in Diergaarde Blijdorp. Deze dag wordt georganiseerd door Patiëntenvereniging Impuls en online lotgenotenforum adhdXtra.

Vanuit de doelgroep, mensen met AD(H)D en aanverwante stoornissen, is veel behoefte aan lotgenotencontact. Maar het is niet alleen lotgenotencontact wat deze dag zo groot heeft gemaakt. Veel mensen met AD(H)D zien de vergoeding die ze krijgen voor medicatie en behandeling teruglopen. Deze keuzes van de overheid en de ziektekostenverzekeraars hebben grote gevolgen voor de doelgroep. Op 26 september zal daarom naast lotgenotencontact ook de mogelijkheid bestaan om psychiaters, psychologen en coaches vragen te stellen. Hierdoor kan de doelgroep kosteloos advies inwinnen en informatie krijgen om haar positie te versterken.

Meer informatie over deze dag en het programma is te vinden op www.lotgenotencontactdag.nl