Eindstrijd Kinderboerderijen Actief Award


ROTTERDAM, 20090925 -- De afgelopen maanden zijn de kinderen, vrijwilligers en medewerkers van vijf kinderboerderijen heel druk bezig geweest met de strijd om de Kinderboerderijen Actief Award (KAA). Door een vijftal opdrachten op de eigen boerderij uit te voeren konden punten in de wacht worden gesleept. Op 26 september wordt deze wedstrijd afgesloten met een `eindstrijd' waarbij de kinderen van de deelnemende kinderboerderijen bepalen wie de winnaar wordt van de 1e Kinderboerderijen Actief Award.

Opdrachtenfase
De kinderen van kinderboerderijen in Capelle a/d IJssel (Klaverweide), Haarlem (Schoterhoeve), Naaldwijk (SKIP), Rotterdam (De Kooi) en Spijkenisse (De Trotse Pauw) hebben onder begeleiding van vrijwilligers en medewerkers gewerkt aan 5 opdrachten.
Een van de opdrachten ging over het houden van huisdieren. Een huisdierenwaaier, een posteractie, een huisdierenkeuring en folders zijn daarvan het resultaat geweest. Ze hebben ook hun best gedaan op het schrijven van een kort artikel voor de kinderboerderijenkrant. Voor de "Duurzaam Bezig" opdracht bekeken ze de hele boerderij om te zien wat daar aan duurzaamheid kon veranderen. Hiervoor zijn ook verbeterplannetjes gemaakt waarvan enkele zijn uitgevoerd.
De opdracht die de kinderen fanatiek opgepakt hebben is het interview met een politiek persoon. De kinderboerderij en haar dieren, de activiteiten op de kinderboerderij maar ook dieren in de stad waren veelvuldig het onderwerp van gesprek tussen de kinderen en wethouders en raadslid.
Van al de opdrachten en gebeurtenissen hebben de kinderen een weblog bijgehouden.
Deze hele opdrachtenfase, inclusief weblog, is te volgen via www.kinderboerderijenactief.nl .

Eindstrijd
Op 26 september zal dit geheel afgesloten worden met een `eindstrijd'. De kinderen spelen boerderijspellen in een `live' strijd tegen. Kinderboerderij de Kooi aan de Maeterlinckweg 85 in Rotterdam is de plek waar om 11.30 uur de 5 KAA teams zich zullen presenteren. Na een poepscheprace zal ieder KAA team het parcours met spellen af moeten leggen. De spellen gaan over melk, eieren, dieren water geven en knopen leggen. Een kennisquiz en het ten gehore brengen van een liedje of yell zijn het sluitstuk van de strijd. Rond 14.30 uur zal dan bekend worden gemaakt wie zich de eerste winnaar van de Kinderboerderijen Actief Award mag noemen. Met de deelname aan deze wedstrijd hebben de kinderboerderijen de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van deze voorziening uitstekend naar voren gebracht.

Programma

Tijdstip Onderdeel
11.30 Start programma Kinderboerderijen Actief Award
Aanvang Poepschepspel
12.15 Pauze
12.30 Start Parcours met de spellen:
-strotouw vlechten
- vooruit met de geit
- melken
- eieren rapen
- melkpakken stapelen
- Dieren water geven
13.25 Presentatie lied of Yell per boerderij
13.45 Quiz
14.30 Prijsuitreiking





Ingezonden persbericht